lauantai 22. syyskuuta 2012

Chili con Carne ja Taco Tubs



Olen syönyt chili con carnea viimeksi joskus yläasteella eli siitä on kauan. Sitten löysin kaupasta taco tubseja, jotka vaikuttivat paljon käytännöllisemmille kuin perinteiset taco-kuoret, joten niitä oli pakko ostaa. Tacoja olen muuten syönyt viimeksi ehkä ala-asteella...

Jotain piti kehittää tacojen täytteeksi, joten miksipä ei vaikka chili con carnea. Ja tietenkin guacamolea ja pebreä, sillä en vaan voi vastustaa avokadoa, limettiä, korianteria ja tomaattia. Ja parhaita ne ovat kaikki yhdessä!

Jos käytät kuivattuja papuja kuten minä, aloita tekeminen jo edellisenä päivänä, sillä papujen pitää liota kylmässä vedessä ainakin 8 tuntia ja sitten niitä pitää vielä keittää noin tunti.

Pebre ja guacamole kannattaa myös valmistaa hieman aikaisemmin, jotta ne ehtivät maustua jääkaapissa.

Pebre: Pilko yksi makea sipuli ja laita silppu kulhoon. Purista päälle kahden limetin mehut. Mausta sipulit vielä suolalla, sokerilla ja silputulla tuoreella korianterilla. Lisää vielä hieman oliiviöljyä. Poista sisustat tomaateista (6 pientä) ja pilko pieniksi paloiksi. Sekoita sipulien joukkoon,

Guacamole: Sekoita sauvasekoittimella kaksi avokadoa, 1rkl kreikkalaista jugurttia, chilihiutaleita, suolaa, sokeria, yhden limetin mehu ja hieman tuoretta korianteria.

Chili con Carne: Pilko 3 valkosipulinkynttä, yksi sipuli ja yksi punainen chili (poista siemenet). Lämmitä pannulla chipotle chiliöljyä ja kuullota sipulit ja chili. Lisää 400g jauhelihaa ja ruskista. Lisää seuraavaksi lihafondia, 1/2 purkkia tomaattimurskaa, 3rkl tomaattipyrettä, sriracha-chilikastiketta maun mukaan, 1tl ruskeaa sokeria, 2tl savupaprikajauhetta, cumin&pepper- ja roasted garlic&pepper -mausteseoksia, 1tl balsamicoa sekä vielä 1,5dl valkopapuja (jotka valmistit aikaisemmin).

Kypsennä mössöä miedolla lämmöllä vähintään puoli tuntia.

Asettele uunipellille taco tubseja (täytteestä riittää n. 14 tacoon). Jaa jauhelihatäyte taco-kuoriin ja laita päälle hieman juustoraastetta. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja kypsennä tacoja niin pitkään, kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut. Anna tacojen jäähtyä muutama minuutti tarjoilulautasella.

Lado tacojen päälle vielä guacamolea sekä pebreä.


2 kommenttia:

  1. NAM! Näyttää herkullisilta :-) Meidän on pitänyt tehdä chili on carnea joku ikuisuus, miten se aina uhohtuukin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää, varsinkin noiden höysteiden kera :) Ja taco tubsit on aika kätevä täyttää chilijauhelihamössöllä!

      Poista