sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Blueberry Pancakes



Viikonloppuaamut on pakko aloittaa rennosti kokaten, sillä jollainhan se pitää hyvittää, että arkiaamujen aamupalat ovat seisaaltaan syötyjä jugurtteja (tai lasi ankeaa vettä). Minulla on ollut kokkauslistallani jo pitkään amerikkalaiset pannukakut, erityisesti mustikkapannarit, joita olen saanut myös autenttisina versioina periamerikkalaisen omakotitalon keittiössä Minnesotassa. Siitä on jo 11 vuotta aikaa, joten ehkä nälkä on nyt kasvanut tarpeaksi suureksi, jotta pannaritaikinan saa tehtyä. Tosin meinasi jäädä tekemättä, kun huomasin jauhojen olevan loppu. Sitten päätin reippailla lähikauppaan, koska pannareita oli saatava kun niin oli jo päätetty.

Taikinan ohje on jotakuinkin sama kuin tämä BBC Good Foodin.



Amerikkalaiset mustikkapannarit: Sekoita keskenään 3dl jauhoja, 1tl leivinjauhetta, 1/2tl suolaa ja 1rkl sokeria. Sekoita yksi kananmuna ja 3dl maitoa. Sekoita jauhoseos ja maitoseos tasaiseksi taikinaksi. Lisää 1,5rkl sulatettua voita ja n. 1,5dl mustikoita.

Paista pannarit keskilämmöllä pannulla, jossa on hieman voita tai öljyä. Annostele taikinaa lusikalla isommalle pannulle (3-4 pannaria yhtä aikaa) ja paista n. 3min, kunnes pintaan nousee pieniä kuplia ja reinat ovat jo hyytyneet. Käännä pannari ja paista vielä pari minuuttia toiselta puolelta.

Kaada valmiiden pannareiden päälle vaahterasiirappia ja syö mustikoiden ja/tai hillojen kera.

2 kommenttia:

  1. Jos saa aloittaa aamunsa pannareilla, ei päivä voi mennä pieleen. Mustikkaisten pannarien äärellä nirvana ei ole kaukana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikkapannarit on kyllä parhautta :) Tehtiin myös seuraavana päivänä suolaisia pannareita, nekin oli hyviä! Kunnon aamupala on kyllä välillä paikallaan :)

      Poista