keskiviikko 22. elokuuta 2012

Yksinkertainen tonnikalasalaatti



Tonnikala on minulle kausiruokaa: välillä en syö sitä kuukausiin ja sitten taas useamman kerran viikossa. Pidän tonnikalasta mm. pizzan täytteenä, lounasleivissä ja sandwicheissä, sillä tonnikala tuntuu joskus vaativan jotain tukevaa ympärilleen. Paitsi tietenkin tuore tonnikalapihvi.

Tällä kertaa mieli teki jotain kevyempää, joten tein salaattia. Koska kyseessä oli lounas enkä halunnut olla nälkäinen ihan heti uudelleen, keitin mukaan myös kananmunia.

Keitä haluamasi määrä kananmunia (n. 12min). Asettele lautaselle romaine-salattia (tai jotain muuta), kurkkuasipuliatomaattia ja tonnikalaa sekä keitetyt kananmunat. Valuta päälle kastiketta ja koristele vielä ruohosipulilla.

Kastike: Purista yhden sitruunan mehu kulhoon. Lisää 2rkl viinietikkaa, 1tl dijon-sinappia, suolaa, lime&pepperiä ja joko 2rkl hunajaa tai 1rkl sokeria. Sekoita. Lisää vielä 0,5dl oliiviöljyä muutamassa erässä ja sekoita hyvin. Kastikkeesta riittää useampaan salaattiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti