sunnuntai 5. elokuuta 2012

Toripolliisin herkut

Jos minun pitäisi miettiä Oulun parhaita ravintoloita, sanoisin, että Matala on ollut kaikkein paras. Muita todella hyviä ovat Puistolan dining, Uleåborg 1881 ja Renesans (jota ei taida varsinaisesti enää olla, vaan tilalla on Pannukakkutalo, jossa en ole vielä käynyt). Monia muitakin erittäin hyviä varmasti on, mutta en ole käynyt läheskään kaikissa Oulun ravintoloissa (vielä).

On todella harmi, että silloin kun olen näissä ravintoloissa vieraillut, ei minulla ole ollut tätä blogia eikä syytä kuvata annoksia. Ne ovat olleet herkullisuuden lisäksi myös kauniita ja ehdottomasti kuvaamisen arvoisia. Monet valittavat hienojen ravintoloiden pienistä annoksista, mutta minusta on kiva syödä kolmen (tai useamman) ruokalajin illallinen niin, että jaksan syödä lautasen tyhjäksi. Pienet annokset kunniaan!

Mutta takaisin lempiravintolaani Matalaan, josta minulla on oikeasti vain yhden kerran kokemus, joka vakuutti minut täysin. Tunnelma syksyisen pimeässä ympäristössä kivijalkaravintolassa, jossa oli suuret kyntteliköt vanhoissa ikkunasyvennyksissä ja niin hyvää ruokaa. En voi keksiä itse mitään parempaa!
Järkytykseni olikin suuri, kun huomasin Matalaan liittyen jotain outoa: nettisivujen mukaan paikka olikin nykyään nimeltään Toripolliisi! Ja listakin täysin eri, keskittyen bistro-tyyppiseen ruokaan. Ainoa hyvä puoli oli se, että hinnat olivat myös sen mukaiset ja nykyisin ravintolassa syö edullisesti, kun taas ennen illallisesta viineineen sai pulittaa pitkän pennin.

Olin todella harmissani, sillä olin ehtinyt nauttia Matalan antimista ja tunnelmasta vain kerran ja nyt sisustuskin oli kuvien mukaan uusittu! Valkoiset pöytäliinat olivat vaihtuneet lämpimään puun väriin, mutta onneksi sentään katosta roikkui Artekin lempivalaisimeni.Meni jokunen tovi, ennen kuin päätin kokeilla Toripolliisin antimia, vaikka menu ei etukäteen suuremmin sykähdyttänyt. Eilen menimme siis istumaan myöhäisenä iltapäivänä Toripolliisin mukavalle patiolle (taitaa olla täysin sama kuin Matalan aikoihin) ja siitä annankin ravintolalle erityisen plussan! Terassi on katettu markiisein, joten suorassa auringonpaisteessa ei tarvitse olla, mutta hyvällä ilmalla aurinko on kuitenkin koko ajan läsnä. Lisäksi ihmisvilinää on mukava seurata ja näkeepä patiolta itse toripolliisinkin.
Valitsin omaksi annoksekseni toast skagenin ja lasin valkoviiniä ja mies otti burgerin ja oluen. Annos oli paljosta majoneesista huolimatta kivan raikas ja syömistäkin riitti juuri sopivasti. Burgeri oli kuulemma todella hyvä eikä ranskalaissakaan ollut mitään valittamista. Loppulaskumme (ruuat+viini+olut+vedet) oli ilahduttavat 36e eli mielestäni edullisesti päästiin. Menen ehdottomasti uudelleenkin, sillä viereisiin pöytiin kannettiin myös herkullisen näköisiä kukkurapäisiä salaatteja. Lisäksi ainakin patiolla on todella kiva viettää kesäistä päivää/iltaa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti