torstai 23. elokuuta 2012

Salvia-liharullat ja maukas riisi



Kaikista yrttien kasvattamisyrityksistä olen onnistunut parhaiten salvian kanssa. Se taitaa olla aika sitkeä yrtti eikä kuole edes minun käsittelyssä! Ongelmana on vain, etten oikein osaa käyttää salviaa tai se ei ole minulle kaikkein tutuin yrtti. Yleensä olen tehnyt salviapossua (valmiista tahnasta), mutta mielessä olisi myös tehdä pastaa.

Tällä kertaa salvia ei saanut ympärilleen possurullaa vaan nautaa ja haudutin rullia kermaisessa kastikkeessa. Dubaissa tuli syötyä ihanan erilaisia riisejä, sillä yhdessä annoksessa saattoi olla kolmea erityylistä riisiä. Siksipä minäkin päätin tehdä joskus jotain muutakin kuin tavallista riisiä. Tosin eipä tässä ollut mitään sen eksoottisempaa mukana, mutta maukasta oli joka tapauksessa.

Liharullat: Nuiji naudan file- tai sisäpaistipaloja ohuemmiksi. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria, sivele valkosipulituorejuustoa ja laita jokaisen palan toiseen reunaan yksi salvian lehti. Kääri liha rullalle aloittaen salviapuolesta. Paista rulliin ruskea pinta paistinpannulla voin tms. kera.

Kastike: Ota liharullat pannulta ja kaada sille purkillinen ruokakermaa, loput valkosipulituorejuustosta, lihafondia sekä pippuria. Sekoita ja anna kiehua muutama minuutti. Lado liharullat uunivuokaan ja kaada kastike päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa kypsäksi.

Riisi: Silppua yksi sipuli ja pilko yksi porkkana pieniksi paloiksi. Keitä riisiä (itsellä basmatiriisiä) kanaliemessä ja lisää samaan aikaan sipuli ja porkkana.

Asettele riisi suurelle vadille alimmaiseksi ja nostele liharullat ja kastike päälle. Lisää päällimmäiseksi vielä silputtua lehtipersiljaa.

2 kommenttia:

  1. Meilläkin salviapuska rehottaa, mutta sitä tulee käytettyä melko vähän. Ahvenfileet paistan nykyään aina salviavoissa, on hyvää. Laitan seuraavalla kerralla liharulliin salviaa, tänks!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ajattelin tehdä seuraavaksi voi-salvia pastaa, ennen kuin syksy pilaa koko salvian. Ahvenfileet salviavoissa kuulostaa myös tosi hyvälle!

      Poista