keskiviikko 1. elokuuta 2012

Pasta Pomodoro



Tomaattipastaa tuli syötyä Roomassa pariinkin otteeseen. Se on vaan kaikkein parasta! Tomaatit eivät ole koskaan niin hyviä Suomessa kuin ne ovat eteläisemmissä maissa, mutta makeutta omaan tomaattikastikkeeseen saa lisäämällä ripauksen sokeria. Minä kokeilin tällä kertaa fariinisokeria. Lisäksi kastikkeessa on kapriksia antamassa pientä kirpeyttä. Hyvää!

Tomaattikastike: Pilko puolikas punasipuli ja raasta kaksi kynttä valkosipulia. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä kattilassa. Lisää kolme isohkoa pieneksi lohkottua tomaattia. Kypsennä hetki. Lisää 1 purkki tomaattipyrettä ja mausta suolalla, pippurilla, fariinisokerilla ja oreganolla. Keittele hiljalleen n. 15min.

Kaada joukkoon puoli purkkia (pientä) kapriksia liemineen ja odota hetki, että kaprikset vähän lämpenevät. Soseuta kastike sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon vielä 2rkl maustamatonta tuorejuustoa (aja tarvittaessa vielä kerta sauvasekoittimella, jotta juusto sekoittuu hyvin).

Tarjoilu: Kaada kastike keitetyn pastan joukkoon ja sekoita. Tarjoile tuoreiden yrittien, kuten rukolan ja/tai basilikan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti