maanantai 27. elokuuta 2012

Lohturuokaa syksyyn: makkarakeitto



En ole oikein makkaroiden ystävä ja valitsen yleensä aina makkarattoman ruokavaihtoehdon. Makkaroista parhaiten uppoaa chorizo sekä tavallinen metwursti. Tälläkin kertaa tarkoituksena oli tehdä lihakeittoa, mutta jopa kahden vaistoinkäymisen jälkeen keittolihaa ei ollut ja piti improvisoida jotain muuta. Ehkäpä vanha kunnon makkarakeitto olisi hyvää syksyn pimenevinä iltoina, kun sade vihmoo ikkunaa vasten? Kyllä! 

Tästä keitosta tulee noin kuusi annosta. Kuori ja paloittele neljä perunaa (keskikokoista) sekä paketillinen keittojuureksia (siis mikäli turvaudut yhtä helppoon vaihtoehtoon kuin minä, jos et, niin sitten erikseen porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, selleriä ja purjoa). Laita kattilaan vettä niin, että perunat ja juurekset peittyvät. Mausta lihaliemikuutiolla tai fondilla, maustepippureilla, muutamalla laakerinlehdellä sekä savupaprikajauheella (n. 1tl). Keittele niin pitkään, kunnes perunat alkavat olla kypsiä. Lisää makkaranpalat sekä silputtu persilja ja anna makkaroiden kuumentua.

Syö keitto kauniilta lautaselta, mikäli haluat paeta arkea niin kuin minä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti