perjantai 17. elokuuta 2012

Kinkkupannari kahvipöytään

Kansaqusadilloja varten piti ostaa mm. kahta eriväristä paprikaa ja chilituorejuustoa. Mietin jo ruokaa suunnitellessa, että ostanko oikeasti kahta eriväristä paprikaa, sillä niitä menee molempia vain puolet. Eikö olisi paljon järkevämpää ostaa yksi ja käyttää se kokonaan? Halusin kuitenkin ruokaan erilaisia värejä ja päätin käyttää jämäosat johonkin muuhun. Tuorejuustoa jäi myös yli noin puolikas rasia ja lisäksi meillä oli jääkaapissa kinkkuleikkeleitä. 

En ole koskaan aikaisemmin tehnyt suolaista pannaria, vaikka se on useasti kummitellut mielessä. Olen syönyt suolaista pannaria rullana, jolloin pannarin sisään on laitettu jotain ihanaa täytettä (esim. sienistä) ja juustoa ja paistettu vielä hieman uunissa, että juusto sulaa.

Tällä kertaa halusin kuitenkin tehdä ihan yksinkertaista lättänää pannaria, johon täytteet ripotellaan jo taikinan päälle ja paistetaan kerralla uunissa koko homma. Ja hyvää tuli tästäkin. Tarjosin tätä pieniksi paloiksi leikeltynä kahvipöydässä eli sopii hyvin arjen keskellä oleviin kahvihetkiin.



Taikina: Sekoita 1dl chilituorejuustoa kulhossa pehmeäksi. Lisää 6dl maitoa niin, että lisäät ensin vain 0,5dl kerrallaan ja sekoitat maidon juuston sekaan. Näin juusto sekoittuu tasaisesti. Lisää vielä 1 muna, 3dl jauhoja, 1tl leivinjauhetta, 2rkl öljyä, 1tl suolaa, 1rkl sokeria, mustapippuria, valkosipulijauhetta ja ripaus kurkumaa tuomaan kivaa väriä. Sekoita.

Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Suikaloi kinkkua ja ripottele taikinan päälle. Paloittele paprikat (puolikas keltainen ja puolikas punainen) ja feajuusto ja lisää ne myös pannarin päälle. Lopuksi laita vielä päällimmäiseksi juustoraastetta (n. 2dl).

Paista pannaria 200 asteisessa uunissa niin pitkään, että pinta on saanut hieman ruskeaa väriä. Anna vetäytyä hetki ennen pannarin leikkaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti