perjantai 10. elokuuta 2012

Kanaquesadillat

Pirkka-lehti toimii aika ajoin meidän ruokapöydän inspiroijana. Ohjeet ovat helppoja, raaka-aineet löytyvät tavallisesta kaupasta ja ruuat sopivat hyvin arkeen. Ja arkeahan sitä on viikossa suurin osa.

Viimeksi lehdessä oli kanaquesadillojen ohje, jota en kuitenkaan toteuttanut ihan sellaisenaan vaan tein oman version. Mutta kyseisestä ohjeesta tuli mieleen, että voisi tehdä quesadilloja kanasta ja paprikasta. Lisukkeiksi tietenkin guacamolea, johon tällä kertaa laitoin sekaan maustamatonta jugurttia ja jätin sipulin ja chilin pois, sekä pebreä.



Kanatäyte: Paista kanasuikaleita (450g) pannulla chiliöljyssä. Lisää muutama raastettu valkosipuli ja paista hetki. Mausta suolalla, pippurilla, ripauksella cayennepippuria sekä savupaprikalla. Lisää joukkoon paseerattua tomaattia n. 1dl ja chilituorejuustoa 100g.

Tässä vaiheessa täyte on kastikemaista. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen niin pitkään, kunnes kastike on vähentynyt. Jäähdytä hieman, niin kastike häviää entisestään. Kaada kanapalat leikkuulaudalle ja hienonna hieman veitsellä pienemmiksi paloiksi.

Pilko täytettä varten puolikas pieni punainen ja keltainen paprika sekä sipulin varsia ja hieman tuoretta korianteria. Siirrä kanat takaisin pannulle ja sekoita paprikat ja sipuli joukkoon. Älä kypsennä enää.

Quesadillojen kokoaminen: Ota toinen pannu (tai tee alunperinkin kanatäyte kattilaan) ja sivele se öljyllä (itsellä oli avokadoöljyä). Täytä quesadilla esim. leikkuulaudan päällä. Aseta alimmaiseksi yksi tortillalettu, levitä päälle hieman juustoraastetta ja sen jälkeen täytettä, jonka päälle taas juustoraastetta. Laita toinen tortilla päälle.

Nosta varovasti koko komeus pannulle ja paista muutaman minuutin per puoli (pannu ei saa olla tulikuuma) niin, että juusto sulaa ja letun pinta ruskistuu hieman. Kun juusto sulaa, pystyy quesadillaa kääntämään helpommin. Nosta paistamisen jälkeen leikkuulaudalle ja leikkaa neljään osaan.

Täytteestä riittää 3-4 quesadillaan eli tarvitset 6-8 tortillalettua.

Quesadilloja tulee yleensä syötyä heti välittömästi kuumana, mutta tällä kertaa ruokaa jäi sen verran yli, että maistoin näitä myöhemmin myös kylminä. Olivat muuten tosi hyviä! Eli näitä voisi joskus tehdä vaikka retkievääksi tai muuten vain kylminä tarjottaviksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti