keskiviikko 15. elokuuta 2012

Kanapullat kevyen aasialaisittainNämä kanapullat saivat mausteeksi aasialaisia makuja, mutta riittävän kevyesti, että voitiin syödä näitä muusin ja kermaviilikastikkeen kera. Lisäämällä maustemääriä näistä voisi tehdä voimakkaammankin makuisia.

Taikina: Sekoita n. 0,75dl korppujauhoja, 0,75dl mangokastiketta ja 0,75dl vettä. Silppua sekaan yksi kevätsipuli varsineen. Mausta 1tl vihreällä currytahnalla, 0,5tl suolalla ja 0,5tl yrttisuolalla, cumin&pepper -mausteseoksella ja 1tl valkosipulijauheella. Sekoita joukkoon 1 kananmuna ja 400g kanan jauhelihaa.

Muotoile pienehköiksi pulliksi (n. 25kpl) seesamöljyssä (tai vastaavassa) kastetuin käsin ja paista 200 asteisessa uunissa hieman ruskettuneiksi. 

Kastikkeeksi sopi mainiosti kermaviilikastike, jossa oli itse kermaviilin lisäksi pussi salaatinkastikejauhetta (italialainen salaatinkastike). Se oli kivan kirpeää ja olenkin aina tykännyt sekoitella näitä salaatinkastikejauheita kermaviiliin. 

2 kommenttia:

  1. Saako teilläpäin helposti kaupasta broilerin jauhelihaa? Meillä ei, tai ainakaan usein, kun olen miettinyt sitä ostaa, ei sitä ole ollut. Jauhan joskus itse, mutta en tykkää lihamyllyn putsaamisesta, joten sitäkään ei usein tule tehtyä. Pitäisikin tehdä joku kerta iso määrä kerta-annoksia pakkaseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka valitankin usein, ettei kaupasta löydy mitään, niin kanan jauhelihaa löytyy kyllä mielestäni melkein kaupasta kuin kaupasta. Tosin aina ei voi tietää, onko kanan jauheliha kanojen vai jauhelihan kohdalla :)

      Poista