keskiviikko 8. elokuuta 2012

Fetajuustoinen tomaattikeitto



Taas tekee mieli tomaattia. Ja tomaattikeittoa, joita olen postaillut tänne blogiin aikaisemminkin (tomaattikeitto ja vuohenjuustoinen tomaattikeitto). Kaikissa on kylläkin erilainen pohja, sillä teen ruokaa ylipäätään arkena sen mukaan, mitä kaapissa sattuu olemaan. Tomaattikeittoon on helppo käyttää hieman pehmenneet tomaatit, joita pääsee joskus kertymään nurkkiin myös tällaiselle tomaattihullulle.

Pilko yksi pieni sipuli ja kaksi pientä porkkanaa. Poista tomaateista (6 isohkoa) kannat ja paloittele kuutioiksi. Kuullota sipuleita ja porkkanoita kattilassa tilkassa oliiviöljyä. Lisää tomaattilohkot ja kypsennä 5min. Lisää 1 iso purkki tomaattipyrettä ja n. 3dl vettä. Mausta yrttisuolalla, ruskealla sokerilla, oreganolla, mustapippurilla ja ripauksella chiliä. Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia. Kuutioi fetajuustoa n. 100g ja lisää keittoon. Anna sulaa. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekottimella ja lisää tarvittaessa vettä.

Keiton kanssa voi tarjoilla vaikka cheddarleipiä: Paahda kaksi leipäpalaa paahtimessa ja lykkää niiden väliin cheddarjuustosiivu heti, kun otat leivät paahtimesta. Paina leipiä yhteen, jotta juusto alkaa sulamaan väliin. Leikkaa leipä kahdeksi kolmioksi. Leipää on kiva dippailla keitossa!

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hahahaa, huomasin sen itsekin, mutta ajattelin ettei kukaan muu kiinnitä siihen huomiota :)

      Poista
    2. Nuo lusikat ovat salakavalia, niihin yleensä päätyy kuvaajakin :D

      Poista
    3. No näköjään :D Pitää tästä lähtien miettiä onko hiukset hyvin ja mitä on päällä, ettei vaan todellinen kokki pääse kuvaan ;)

      Poista
  2. Kiitos reseptistä! Sitä testasin tänään toisaalta bongatun valkosipulileivän kanssa. Kyllä maistui ja nyt nautiskelen pari päivää omasta valkosipulisesta reviiristäni :D Linkki postaukseen tässä: http://dobermami.blogspot.fi/2016/10/tomaattikeitto-ja-valkosipulileipa.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Vau, tästähän onkin jo jokunen tovi, kun olen tätä tehnyt :) Valkosipulileivät sopii tämän kanssa varmasti todella hyvin!

      Poista