perjantai 31. elokuuta 2012

Aasialaistyylinen nuudelikeittoTom yum on ehdottomasti suosikkikeittojani ja tässä keitossa on pieniä osia siitä. Mutta ei tätä voi tom yumiksi sanoa, sillä mm. happamuus, mikä on tärkeää kyseiselle keitolle, puuttuu kokonaan. Ja lisäksi tässä on muita aineksia, mitä tom yumissa ei perinteisesti ole. Monet ovat syöneet keittoa äyriäisversiona, mutta kyllä kanaversio keitosta (tom yum gai) on ainakin paikallisten suosimaa ruokaa. Tässä keitossa on tom kha -mausteseosta, mutta ei kuitenkaan kookosmaitoa, joten varsinaisesti tämä ei ole myöskään tom kha gai. 

Aloitin keiton keittämällä kanafileitä kanaliemessä n. puoli tuntia. Käytin keittoon kaksi kanafilettä ja siitä tuli yhteensä neljä annosta. Keitin kanafileet jo edellisenä päivänä ja ne lilluivat liemessä yön yli jääkaapissa. Seuraavana päivänä otin keitetyt fileet pois liemestä ja pilkoin ne palasiksi.

Pilkoin mukaan myös kaksi porkkanaa ja pienen nipun parsakaalia. Keitin porkkanoita ja parsakaalinnuppuja kanaliemessä n. 15min, jonka jälkeen lisäsin keittoon pussillisen tom kha -maustetta (Pirkka), hieman chilihiutaleita sekä n. 75g nuudeleita. Annoin keiton kiehua pari minuuttia ja lisäsin vielä pilkotut kanapalat ja puolitettuja kirsikkatomaatteja, jonka jälkeen pidin keittoa levyllä vielä pari minuuttia, jotta kanat ja tomaatit lämpenisivät.

Halusin keitosta melko suolaista ja koska minulla ei ollut kalakastiketta, lisäsin keittoon vielä ripauksen suolaa. Liemestä tuli todella hyvä ja keitto oli muutenkin tosi maukas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti