perjantai 24. elokuuta 2012

Aamupalaa Berliinin tyyliin

Kävimme Berliinin lomalla syömässä aamupalaa kahvilassa. Mikä onkaan parempi tapa aloittaa viikonloppu kuin tuomalla pala Berliinin muistoja omaan keittiöön? Tällainen kahvilatyyppinen aamupala ei vaadi edes juurikaan mitään valmisteluja, sillä kyse on vain perusjuttujen kattamisesta annostyylisesti lautaselle.Vähän siis salaattia (mm. rukolaa), tomaatti- ja kurkkusiivuja, juusto- ja metwurstisiivuja kauniisti rullattuna lautaselle. Pienen nökäreen voita voi laittaa omaan pieneen söpöön astiaansa (luksusta pienellä vaivalla!).

Aukaisin myös yhden purkin kreikkalaista jugurttia ja jaoin sen kahteen pieneen kulhoon. Pieni on kaunista ja aamupalalla, missä on tarjolla paljon muutakin, pienet annoskoot ovat välttämättömiä.

Jugurtin viereen paloittelin hieman banaania ja otin muutaman mustikan suoraan pakkasesta. Valutin niiden päälle hieman hunajaa.Vehnäiseltä puolelta tarjolla oli esipaistettuja sämpylöitä, joiden tuunaamisen juustolla opin kaverini kahvipöydässä jokin aika sitten. Olen itse tosi huono tuunaamaan puolivalmisteita/valmisruokia, mutta ainakin näistä sämpylöistä tuli heti meille vakkarikamaa, sillä kaupan kumiset muovipussisämpylät ei oikein maistu.

Niin ja tietenkin aamupalalla pitää olla croissantteja! Ne on haettu valmiina Stockalta, mistä saa mielestäni parhaimmat croissantit.Lisää kuvia löytyy facebookin puolelta.

2 kommenttia:

  1. Meinasin ensin sinulle toitottaa, että et sitten ole hakenut Lidlin paistopisteestä croissanteja, siinä on hintalaatusuhde kohdillaan, kun ei kuitenkaan ihan oikeita ranskalaisia saada. Mutta sitten katsoin, ettei teilläkään ole vielä Lidleissä paistopistettä, kuten ei täälläkään:) Meilläpäin Sokokselta saa ostaa kohtuullisia käärylöitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, olenkin kateellisena kuullut jotain Lidlin paistopistejuttuja! Ja siis sitten kun sellainen saadaan joskus (jos saadaan), niin menen kyllä heti testaamaan. Samoin kun meidän lähikauppa valmistuu marraskuussa (k-ryhmän), pitää katsoa minkä firman juttuja niiden paistopisteessä myydään. Kävin vasta Valintatalossa, jossa oli tuoreita croissantteja, taisivat olla Vaasan, ja nekin olivat hyviä, mutta eivät yhtä hyviä kuin Stockan, mutta toisaalta olivat edullisempia... Meillä ei oo muuten Sokosta!

      Poista