sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Uunikana kermaisella kastikkeella



Söin tätini luona vasta varsin hyvää uunikanaa ja kana oli herkullisesti esillä myös täällä, joten pakkohan sitä oli kanaa alkaa tekemään uunissa näin grillikauden keskellä. En ole juuri koskaan paneroinut ruokia vaan paistan ne yleensä sellaisenaan. Tällä kertaa pyörittelin ohuen ohuet kanafileet maizenassa (kuten tätini reseptissä) ja kastikkeeksi tein samantyylisen seoksen kuin toisessa ohjeessa (tosin oikaisten hieman).

Pyörittele ohuita kanafileitä maizenassa. Paista voissa tms. pannulla väri molemmin puolin. Siirrä fileet uunivuokaan. Kaada pannulle kanalientä (n. 4dl), omenamehua (n. 1dl), punaviinietikkaa (n. 0,5dl) ja tomaattipyrettä (n. 1rkl). Sekoita. Mausta tarpeen mukaan suolalla ja pippurilla, sekä valkosipulijauheella. Anna kiehua noin 10min. Kaada kastike kanojen päälle ja laita 200 asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi.

Kaada liemi takaisin pannulle ja kuumenna. Lisää joukkoon 1tl dijon sinappia ja sekoita. Lisää vielä 2,5 dl kermaa ja anna kiehua hetki. Kaada kastike takaisin kanojen päälle.

Oi nam, miten hyvää tuli, vaikka ulkonäkö onkin todella pliisu. Tästä tulee meillä tapa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti