perjantai 27. heinäkuuta 2012

Unikeon kinuskikakku



Unikeonpäivä on nimipäiväni ja lapsena sain aina mansikkakakkua jo heti aamutuimaan. Tällä kertaa kakku on leivottu itse ja todellisuudessa syötykin jo monta päivää ennen varsinaista nimipäivää. Olkoon tämä kuitenkin unikeonpäivän kakku, sillä tässäkin on mansikkaa.

Pohja 4 munan kakku: vatkaa 4 kananmunaa ja 1,5dl sokeria vaahdoksi. Sekoita keskenään 1,5dl vehnäjauhoja, 0,5dl perunajauhoja ja 1tl leivinjauhetta. Sihtaa taikinan sekaan ja sekoita varovaisesti. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka ja paista kakkua 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin puoli tuntia. 



Anna kakkupohjan jäähtyä ja leikkaa se sitten kahteen osaan (päällisosa voisi olla hieman ohuempi, kun alempi kuitenkin painuu täytteiden johdosta). Muussaa tuoreita mansikoita, jotta niistä irtoaa mehua. Nosta alempi osa kakkua takaisin irtopohjavuokaan ja lisää mansikat mehuineen sen päälle.

Tässä vaiheessa valmistin vaniljakastikkeen (2,5dl, olisi voinut olla hieman enemmänkin) jauheesta, maidosta ja vedestä, mutta valmis kastike sopinee yhtä hyvin. Lisäsin kastikkeeseen yhden liivatteen, kun minulla ei ollut enempää. Kaksi olisi toiminut ehkä paremmin, mutta yhdelläkin pärjää. Tee siis vaniljakastike ja lisää liivate ohjeen mukaan ja kaada mansikoilla päällystetyn kakkupalan päälle. Laita ylempi osa paikoilleen.



Valmista kinuski: laita kattilaan 2dl kuohukermaa, 1dl fariinisokeria ja 1dl normaalia sokeria. Kuumenna seosta kiehuvaksi asti, yhteensä noin 20min oli ainakin minulla sopiva. Kinuski hyytyi hyvin, mutta ei ollut liian kovaa tai yhtään sitkeää (siitäkin kun on kokemusta). Kaada kinuski kakun päälle ja jäähdytä (jääkaapissa) mielellään joitakin tunteja, että vaniljakastikekin ehtii hyytyä.

Poista irtopohja ympäriltä ja koristele kakku esim. kermavaahdolla ja pähkinärouheella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti