maanantai 23. heinäkuuta 2012

Täytetyt mansikat



Kokit ja Potit -blogissa oli jokunen aika sitten esillä täytetyt mansikat, joita täytyi tietenkin itsekin kokeilla. Valmistaminen on helppoa, vaatii vain hiukan pitkäjänteisyyttä, valmistettavasta mansikkamäärästä riippuen.

Jotta mansikat voidaan täyttää, täytyy ne ensin kaivertaa ontoiksi. Käytin tähän teräväkärkista hedelmäveistä, jolla leikkasin mansikalta hieman lakkia (ja kannan) pois ja sitten pyöräytin kartion mallisen leikkauksen, jotta mansikan keskusta lähtee irti ja paikalle jää sopiva kolo täytteelle.

Täytteessä on yksinkertaisesti mascarponejuustoa ja sitä on makeutettu hieman sokerilla. Täyte oli tällaisenaan tarpeeksi notkeaa ainakin itselläni. Työnsin täytettä lusikan avulla mansikan sisään ja päälle pienen kasan. Sen jälkeen mansikan juustopää kastetaan keksimurussa, esim. Bastogne sopii hyvin.

4 kommenttia:

  1. Nuo ovat kyllä niin söpöjä! Pitäisiköhän minunkin askaroida noita tänään:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa! Ne on söpön lisäksi myös tosi hyviä. Herättävät ainakin ihastuksen huokauksia jälkiruokapöydässä :)

      Poista
  2. Meinasin kans kirjoottaa, että on ne niin söpöjä, ilmeisesti ulkonäkö kirvoittaa just samat kommentit...söpöjä, helppoja, makoisia ja vähän jotain uutta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan vähän jotain uutta, sitä nämä on myöskin :)

      Poista