torstai 12. heinäkuuta 2012

Say Spaghetti

Ihastuin viime vuonna Sisiliassa pastaan. Olen toki syönyt aika ison määrän pastaa aikaisemminkin, mutta aito italialainen pasta on oma lukunsa. Ihastuin sen yksinkertaisuuteen, mikä ei missään nimessä merkitse, että pasta olisi kuitenkaan ankeaa. 

Erityisesti ihastuin pasta alla normaan, munakoisopastaan. Se onkin Sisilian bravuuri. Roomassa törmäsin kyseiseen pastaan vain kerran, mutta valitsin toisen annoksen. Myös toinen suosikkini, arrabiata, jäi kokeilematta Roomassa, sillä kuuma ilma ei varsinaisesti houkutellut syömään chilillä maustettua tomaattikastiketta.

Mun lempparia.


Sen sijaan kokeilin spaghetti bolognesea ensimmäisen kerran sitten lapsuuden (ravintolassa siis). Hyvää se oli, mutta ei hakannut "pelkkää" tomaattikastiketta, spaghetti di pomodoro. Voisin syödä pastaa tomaattikastikkeella vaikka joka päivä. En ymmärrä miksi sitä tulee tehtyä kotona niin harvoin, sehän on mitä herkullisin ja edullisin ruoka! Huomenna meillä taidetaan syödä pastaa...

Uutena kokeiluna tuli ravioli, joka oli täytetty ricottajuustolla. Päällä oli tomaattikastiketta sienillä. Kokeilu oli siinä mielessä uusi, että en ole kokeillut kyseistä ruokalajia Italiassa. Hyvää oli, mutta tomaattikastikkeen puuttuminen olisi vienyt pisteitä, tomaattihullu kun olen ;)

2 kommenttia:

 1. Aito oikea pomodoro on ihanaa... ja vaikka sitä kokeilee kuinka monta kertaa tehdä kotioloissa, ei se onnistu, koska se tehdään sesongin herkullisista tomaateista jotka säilötään talven varalle. Noita säilykkeitä kun saisi!

  Noita gelato-kuvia ei kestä katsella, heti alkaa tehdä mieli maailman parasta jäätelöä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan totta! Tomaatit eivät ole Suomessa koskaan niin hyviä kuin Italiassa. Itse lisään kastikkeeseen aina hieman sokeria ja se parantaa mielestäni makua ihan kivasti :) Olen myös löytänyt hyvän tomaattimurskan, jonka myös ihana italialainen kanssabloggaajanikin on hyväksynyt ;)

   Ne jäätelöt on vaan niin ihania! Ihan itkettää, kun niitä ei saa täältä!

   Poista