maanantai 16. heinäkuuta 2012

Ravintola Manin

Edelleen pysytellään samalla tiellä, hieman Il Secchiosta katedraalille päin ja Il Condoria vastapäätä. Vuorossa on Manin, jossa kävimme tapojemme vastaisesti syömässä jopa kahdesti! Ravintola oli mielestämme hyvä hinta-laatu -suhteeltaan, joten rankkojen kaupunkipäivien jälkeen oli kiva istahtaa lähiravintolaan. Siis jos vaan paikkoja oli vapaana, sillä ravintola oli melko suosittu ilta-aikaan (tosin pöytiä järjestettiin sisältä ulos kadulle, jos paikat loppuivat).

Tilasimme ensimmäisellä kerralla pizzaa: perinteisen margheritan ja meille uuden tuttavuuden marinaran eli pizzan, jossa on tomaattikastiketta ja oreganoa, mutta ei laisinkaan juustoa. Hyvää vastapainoa juustopizzalle ;). Usein marinarassa on myös valkosipulia, mutta tässä yksilössä ei valitettavasti ollut. Puolitimme juusto ja ei-juustopizzan, että saimme molemmat kumpaakin. Marinara ei ollut yhtään hassumpaa, mutta kokonainen pizza yksin syötynä olisi ehkä ollut vähän yksitoikkoista. Margeritan kaverina taas kivan tasapainoista.

Tilasimme pizzojen seuraksi 0,5l talon punaviiniä ja saimme lasikannun, jonka viini oli yllättäen hieman hiilihappoista. Hyvää se kuitenkin mielestämme oli ja sellaista, että sitä oli helppo juoda helteellä. Punaviinikannu maksoi 5e, pizzat 5e/kpl ja lisäksi tilasimme litran vettä hintaan 2e, eli yhteensä koko ateria 17e kahdelta. Seuraavalla kerralla tilasimme pastaa. Mies valitsi perinteisen carbonaran ja minä kokeilin ravioleja tomaattikastikkeella, jossa oli myös sieniä. Raviolit olivat ricottatäytteisiä ja ainakin listan mukaan käsintehtyjä. Kummatkin annokset olivat perushyviä ja maksoivat 8e/kpl.

Juomaksi otimme tällä kertaa talon valkoviiniä sen tutun puoli litraa ja muistaakseni se oli ihan hyvää. Itse karahvi näytti niin isolle, että epäilin tarjoilijalle hänen tuoneen meille vahingossa litran. Sitten vertasimme sitä litran vesipulloon ja totesimme pienemmäksi, joten ei se ainakaan litraa ollut. Mutta ehkä viiniä silti oli kaadettu reilulla kädellä :)
2 kommenttia:

  1. Minäkin olen maistanut tuota pirskahtelevaa punaviiniä, en ollenkaan voinut sanoa pitäväni siitä:) Kummallinen kokemus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se oli aluksi vähän outoa, mutta sopi kuumaan iltaan lopulta ihan hyvin. Yllättävää se kyllä oli :)

      Poista