tiistai 31. heinäkuuta 2012

Porkkanakuppikakut



Kun vihdoin pääsin Dubaissa kokeilemaan Magnolia Bakeryn kuuluja kuppikakkuja, meni heti sormi suuhun: mitä näistä nyt sitten valitsisin? Sillä hetkellä tiskissä oli melko vähän vaihtoehtoja, mutta ihmettelen itsekin, miksi päädyin kahteen niin vaatimattoman näköiseen kuppikakkuun: hummingbirdiin ja porkkanakakkuun. Maultaan molemmat olivat kyllä todella hyviä.



Sain vihdoin itse kokeiltua porkkanakakkua muffinssien muodossa.

Taikina: Vaahdota 3 munaa, 1dl fariinisokeria ja 2dl tavallista sokeria. Sekoita joukkoon 3dl raastettua porkkanaa ja 1,5dl (oliivi)öljyä. Lisää 2tl kanelia ja 1,5tl leivinjauhetta. Sihtaa sekaan vielä 3,5dl jauhoja

Jaa taikina vuokiin (n. 13 isoa vuokaa) ja paista 200 asteisessa uunissa n. 15min tai vähän vähemmän.

Kuorrute: Sekoita 1 rasia Philadelphia-juustoa, 50g sulatettua (ja jäähdytettyä) voita sekä n. 1,5dl tomusokeria. Nostele lusikalla kuorrutetta kuppikakkujen päälle ja pyöräytä lusikan avulla myös reunoille. Koristele esim. pähkinärouheella.

6 kommenttia:

  1. Koko lapsuuteni pyysin jokaisena nimipäivänä itselleni ostettavan porkkanakakkupalasen, -muffinssin tai jonkun.. mutta aina porkkanakakkuna..ei varmaan tarvii sanoa että on suurinta herkkuani :) näyttää tosi hyviltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porkkanakakussa on kyllä kaikki maut kohdillaan. Tosin itse en tajunnut sitä vielä noin pienenä :)

      Näistä tuli tosi hyviä ja pehmeitä, pitäis tehdä piakkoin uudelleen!

      Poista
  2. Ooh, Magnolia Bakery! <3 Itsekin päädyin tuohon hummingbirdiin (kakkuversiona tosin) taannoisella New Yorkin reissulla ja tykkäsin kyllä älyttömästi. Eikä vain se maku vaan se koko: palanen oli niin jättiläismäinen, että hyvä kun saivat sen ängettyä take away -lootaan. : D Vähän erilainen meininki kuin täällä koto-Suomessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, eikä kuorrutetta säästellä ;) Me like! Pitäisi jossain päästä kokeilemaan vielä uudelleenkin hummingbirdiä tai kokeilla tehdä itse. Vaikka kuppikakut on kuulemma (New Yorkissa) so last season, niin muhun ne uppoaa edelleen. Tosin uppoaa ne uudetkin jutut (makeat cannellonit).

      Poista
    2. Ai, vai ovat ne jo so last season? En tiennytkään! Eipä sitä onneksi Nykissä huomannut, kun kuppikakkuja kaupiteltiin joka toisessa kadunkulmassa. : )

      Mulla on yhdessä kirjassa hummingbird-kakun resepti. Voipa tosiaan olla, että sitä joutuu ennen pitkää kokeilemaan. : P

      Poista
    3. Näin kuulin joskus alkuvuodesta :) Mutta kuppikakkuja tullaan varmasti myymään (paljon) aina ja mulle ne on aina in ;)

      Voi tee se hummingbird-kakku niin mäkin voin sitten tehdä :)

      Poista