tiistai 24. heinäkuuta 2012

Perunasalaatti grilliruokien kylkeen



Tänään meillä grillataan taas, säästä riippumatta, sillä vieraat on jo kutsuttu ja ruuat ostettu. Onneksi kerrankin luvataan aurinkoista ja suht lämmintä. Tässä viime viikon grillimenu:

Focaccia
Perunasalaatti (ohje alla)
Halloumia



Perunasalaatti:

Pese uudet perunat hyvin ja keitä ne kokonaisina kypsiksi. Anna jäähtyä jääkaapissa yön yli. Leikkaa perunat siivuiksi. Silppua kevätsipulia varsineen ja sekoita perunoiden joukkoon. Kaada mukaan pieniä kapriksia.

Tee kastike: Sekoita n. 1dl oliiviöljyä, 0,5dl viinietikkaa, 1-2rkl kapristen lientä, 1tl dijon-sinappia, hieman suolaa, sokeria ja mustapippuria. Kaada perunoiden joukkoon ja anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään muutama tunti. Käy välillä kääntelemässä salaattia, jotta kastike imeytyy kaikkiin perunoihin.

Kokoa salaatti: Laita alimmaiseksi isoja salaatinlehtiä, esim. cosmopolitan-salaattia. Lado perunasalaatti päälle ja koristele esim. isoilla kapriksilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti