keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Korealaista herkkua: SsamTaannoisissa chilibileissä (Diplomi-)insinööri tarjoili meille varsin hyvää possua, joka käärittiin salaatilehteen syömistä varten (paitsi joku juntti ei tajunnut ideaa ja söi salaatin ja lihan erikseen...). Lisäkkeenä ruuassa olisi usein riisiä, joka myös käärittäisiin lehden sisään. Kannattaa katsoa ohjetta myös (Diplomi-)insinöörin blogista, sillä tässä raaka-aineet ovat lähes samat, mutta määrät hieman erit (mm. valkosipulia on vähemmän).

Lisäksi harhailin kaupassa etsien srirachaa tietämättä kunnolla, mitä olin etsimässä. Eipä sitten löytynyt, mutta päättelin kyseessä olevan jonkinlainen chilivalmiste ja ostin chilitahnaa, mikä toimikin ihan hyvin sekin. Alkuperäisessä ohjeessa mausteena käytetään valkosipulin lisäksi gochujangia, jota ei ollut ilmeisesti löytynyt ainakaan Oulusta, joten minäkin päädyin ilman sen suurempia etsintöjä tekemään blogin ohjeen mukaisen mausteseoksen, jonka lisäksi laitoin blogissakin mainittua inkivääriä.

Tee ensin mausteseos: sekoita 2-3rkl chilitahnaa, 0,5dl misotahnaa (misokeittoa), 2rkl fariinisokeria (ohjeessa tummaa sokeria) ja ripaus inkiväärijauhetta. Paista valkosipulinkynsiä (n. 1 dl isoiksi paloiksi pilkottuina) tilkassa oliiviöljyä. Lisää pannulle suikaloitua porsaan kylkeä 800g ja ruskista. Lisää mausteseos pannulle ja anna muhia n. 5min. Lisää vielä 0,5dl vettä ja anna kypsyä kannen alla miedolla lämmöllä vielä 20min.

Lihan seuraksi voi keittää esim. riisiä. Liha (ja riisi) tarjoillaan salaatinlehdeltä, itselläni oli hommaan varsin hyvin sopivaa cosmopolitan-salaattia.

Ruuan kanssa meillä oli Intian reissulta tuttua Kingfisheriä, joka on Alkon uutuus. Sopi hyvin kyseisen ruuan kanssa, mutta tietenkin olut maistuu aina paremmalta ulkomailla (ja kuumassa) ja hintakin on siellä enemmän kohdillaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti