maanantai 2. heinäkuuta 2012

Kasvistortillat ja tomaattisalsa



Meillä tehdään aika harvoin kasvisruokaa, mutta jotenkin näin kesäisin lihaa tai kanaa ei kaipaa niin paljon (kalaa kylläkin) ja kasvisruokia tulee tehtyä edes joskus. Tällä kertaa se tarkoitti kasvistortilloja ja tomaattisalsaa, joka näytti ja maistui melkein kuin kaupan purkkisalsat, mutta tietenkin paremmalle :)

Salsa: Aloitin tekemällä salsan edellisenä päivänä. Poistin tomaateista (4kpl) sisukset ja pilkoin paloiksi. Pilkoin mukaan myös puolikkaan sipulin. Kaadoin tomaatit ja sipulit kattilaan ja sekoitin joukkoon valkoviinietikkaa (1-2rkl), hieman vettä ja aavistuksen öljyä. Keittelin seosta hetken, että tomaatit pehmenivät ja osittain muussautuivat ja sen jälkeen maustoin sen suolalla, sokerilla, mustapippurilla ja tabascolla. Keittelin vielä muutaman minuutin.

Tortillat: Kasvistortilloihin pilkoin porkkanaa, paprikaa, kesäkurpitsaa ja sipulia. Paistoin kasviksia pannulla margariinissa ja sekoitin joukkoon puolikkaan purkin fetajuustoa. Mukaan tuli myös muutamia siivuja Luostari-juustoa. Maustoin kasvisseosta vielä hieman suolalla ja pippurilla sekä savustetulla paprikajauheella.

Olin varannut tortilloiksi isoja vehnätortilloja ja lisäsin täytteen niiden sisään. Asetin tortillat vielä uunivuokaan ja sivelin ne avokadoöljyllä (myös vuoan pohjalle olisi kannattanut laittaa hieman öljyä, ettei tortillat jää kiinni). Ripottelin päälle vielä juustoraastetta ja paistoin tortilloita 200 asteisessa uunissa joitakin minuutteja.

Lisäksi tarjolla oli jugurttikastiketta, joka oli tehty hunajalla maustettuun jugurttiin. Laitoin siihen nipun erinäisiä yrttejä, suolaa ja pippuria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti