torstai 19. heinäkuuta 2012

BBQ-soossi (eli grillausta taas)

Reissusta toivuttuamme teki taas mieli grillata, onhan se yksi parhaita juttuja Suomen kesässä. Grillaushan ei ole pelkkää ruuan kypsentämistä ja syömistä, vaan hyvä syy kerätä kasaan ystäviä ja sukulaisia ja tehdä jotain ulkona. Toivotaan siis hyviä grillaussäitä myös loppukesälle!



Grillimenu koostui tällä kertaa seuraavista:

- Vihreä salaatti + jugurttikastiketta
- BBQ-kastiketta (ohje alla)
- Isoja lohkoperunoita uunissa tehtynä



BBQ-kastike: Kaada pannulle pieni luraus öljyä ja kuullota siinä hetki isoa pilkottua sipulia. Lisää 3 puristettua valkosipulia. Kaada joukkoon 400g tomaattimurskaa, 0,5dl mangokastiketta, 2rkl sitruunamehua, 1dl sokeria, 1rkl bbq (savun makuista) kastiketta, mustapippuria, savupaprikajauhetta, cayennepippuria, hieman jeeraa, suolaa ja tabascoa maun mukaan. Keittele kasaan noin 15-20min ja jäähdytä. Soseuta tasaiseksi esim. sauvasekoittimella. Anna maustua jääkaapissa yön yli.



2 kommenttia:

  1. Äkkiseltään grillaaminen kuulostaa nopealta ja vaivattomalta mutta väännäppäs lisukkeet poikineen niin aikaahan siinä vierähtää enemmän kuin keskiverto kokkailussa. :D Mutta se on kaiken sen väärti! Nams, ihania kuvia. Mäkin haluan astiavarastooni tota Marimekon pallukka-astiaa. Mä oon oikea kippohamsteri. :) Ootko tulossa ens ke?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Grilli kyllä kuumenee hetkessä ja liha tms. kypsyy nopeaan, mutta lisukkeita haluaa yleensä tehdä useita. Onneksi niitä voi usein tehdä jo paljon aikaisemminkin, niin ei tarvii kaikkea kerralla :)

      Minäkin tykkään tosi paljon noista Marimerkon räsymatto- ja siirtolapuutarhakupeista ja kulhoista. Voi kun sais niitä kaapit täyteen ;)

      Olen tulossa ke, nähdään sitten siellä!

      Poista