tiistai 5. kesäkuuta 2012

Romescokastike



Romescokastikkeen tekotapoja on varmasti monia ja minä olen tässä asiassa ihan noviisi, mutta sen tiedän, että kastike sopii monen ruuan lisukkeeksi. Tällä ohjeella tuli sen verran paljon kastiketta, että se riittää meillä ainakin neljäksi iltaruuaksi ja tänään on menossa päivä numero kolme :)

Paahda yksi paahtoleipä. Pilko keltainen paprika 3-4 osaan ja poista siemenet. Poista isosta pihvitomaatista keskusta ja pilko neljään osaan. Kuori neljä valkosipulinkynttä. Laita paprikat, tomaatit ja valkosipulit uunipellille ja valuta päälle 1-2rkl oliiviöljyä. Paahda uunissa 225 asteessa noin 15min (tai vähän reilu).

Siirrä kaikki ainekset tehosekoittimeen (tai soseuta sauvasekoittimella) ja lisää 1-2rkl mantelirouhetta ja mausta 2rkl tummalla balsamicoa, 1tl suolaa, 2tl sokeria, 1tl mustapippuria, 1tl chilihiutaleita ja 1tl savustettua paprikajauhetta. Lisää sekaan hieman oliiviöljyä ja soseuta. Notkista tarpeen mukaan öljyllä. Anna tekeytyä jääkaapissa.

3 kommenttia:

  1. Hei, onko tuo savustettu paprikajauhe samaa kuin pimenton? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Purkissa lukee Pimentón de la Vera eli ilmeisesti on :) Pimentón tarkoittaa paprikaa tai paprikajauhetta, mutta en tiedä kuuluuko siihen automaattisesti tuo savun maku :) Hyvää on kuitenkin!

      Poista
  2. Okei, on se varmaan sitten samaa, ostin sitä purkin viime vuonna ja käytin moniin espanjalaisyritelmiini :)

    VastaaPoista