lauantai 2. kesäkuuta 2012

Rapea pekonipasta



No ei pasta tietenkään ole rapeaa, mutta pekoni on! Tämän pastan innoittajana toimi neljän pekonisiivun jämäpaketti pakastimessa, jonne olin sen tuikannut edellisestä pekoniruuasta ylijääneenä joskus helmikuussa. Olen lukenut jostain keskustelua, pitäisikö pekoni laittaa kuumalle vai kylmälle pannulle. Minä olen aina laittanut sen kylmälle (teflon)pannulle ja levyn täysille. En ole kokeillut kuumalle pannulle laittamista, sillä ainakin tällä kylmäpannutekniikalla tulee ihanan rapeaa pekonia!

Aloita tomaattikastikeesta (kahdelle): pilko pala sipulia, muutama valkosipulinkynsi ja pala varsiselleriä. Kuullota niitä oliiviöljyssä, mutta älä ruskista. Kaada sekaan 400g tomaattimurskaa. Mausta suolalla, ruskealla sokerilla, mustapippurilla, oreganolla, savustetulla paprikalla ja chilihiutaleilla maun mukaan. Anna kiehua hiljalleen vähintään 20min. Soseuta esim sauvasekoittimella.

Kun kastike kiehuu hellalla, ruskista pekonit. Laita siivut kylmälle pannulle ja käännä levy täysille. Käännä siivut, kun ovat ruskistuneet kivasti toiselta puolelta. Kun molemmat puolet on paistettu, siirrä talouspaperin päälle valumaan ja jäähtymään.

Keitä spagettia tai muuta pastaa ja koko annos niin, että pekonisiivut ja jotain yrttiä, esim rukolaa jää päällimmäiseksi.

2 kommenttia:

  1. Yksinkertaista, mutta hyvää! Minäkin laitan pekonin kylmälle pannulle ja jos pitää enemmän kerralla saada tätä herkkua, levitän viipaleet leivinpaperille ritilän päälle ja uuniin! Tulee hyvää niinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Hyvä ruoka ei paljoa vaadi :) En ole vielä kokeillut pekonia uunissa, kun teen yleensä kaiken kahdelle. Mutta hyvä tietää, että onnistuu sielläkin :)

      Poista