sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Maapähkinäsuklaakakku



Kakku Katrin blogissa oli vähän aikaa sitten varsin houkuttelevan kakun ohje, joka oli peräisin Leivotaan-lehdestä. Kyseinen kakku oli maapähkinäsuklaakakku ja sekaan tuli myös lisämausteeksi dumleja, nams! Pakkohan sellaista makeaöveriä on kokeilla, josko siitä olisi haastajaksi kahdelle muulle suklaaunelmalle: jumalaiselle suklaakakulle ja Daim-kakulle, joka on muuten blogini ylivoimaisesti suosituin sivu! Sinällään noloa minulle, että kakku on, kuten tekstissä lukee, ruma kuin maksalaatikko ja joskus kyseinen ohje on löydetty myös hakusanoilla maksalaatikko ja ruma kakku :D

Maapähkinäsuklaakakusta ei tullut uutta lemppiariani, sillä se oli hankala. Ei hankala tehdä, mutta muuten hankala. Sen syöminen aiheutti hieman noloja tilanteita, kun kuorrutteen läpi ei meinannut päästä tavallisella kakkulapiolla ja dumlet liimasivat pohjan kiinni alustaansa. Dumlet olivat myös melko sitkeitä suussa ja lopuksi eivät meinanneet millään irrota alustasta, jotta olisin saanut pestyä sen puhtaaksi.

Periaatteessa kakun maku oli kyllä hyvä, mutta dumlet jättäisin pois seuraavalla kerralla (tai vaihtaisin ne suklaanappiversioiksi, joita Kakku Katrikin oli käyttänyt) ja ehkä notkistaisin kuorrutetta hieman, että se jäisi pehmeämmäksi. 

Mutakakkupohja: Sulata 150g voita. Vatkaa 3 kananmunaa ja 2dl sokeria vaahdoksi. Sekoita vaahtoon 3,5dl vehnäjauhoja, 1dl kaakaojauhetta ja voisula. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja painele sekaan dumleja (alkuperäisessä ohjeessa 78g). Paista 200 asteisessa uunissa 10-12min (itse pidin 13min). Jäähdytä.

Kuorrute: Sulata 200g suklaata (alkuperäisessä ohjeessa tummaa, itse laitoin puolet tummaa ja puolet maitosuklaata). Sekoita joukkoon 2dl suolapähkinöitä (itse laitoin reilun desin kuorittuja maapähkinöitä). Kaada seos kakun päälle.

4 kommenttia:

  1. Noista hakusanoista saa kyllä joskus hyviä nauruja ja punastuksia :)) Minulla on nyt vähän kakkukiintiö täynnä, tuli leivottua niin paljon viime kuussa, täytyy pitää pientä paussia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä on kyllä hauska seurata ja ihmetellä, että miten jollain täysin omaan aihepiiriin kuulumattomalla sanalla voi klikkautua tänne :) Taitaa olla minunkin kakkukiintiö nyt täynnä vähäksi aikaa, ainakaan en jaksa itse leipoa mitään...

      Poista
  2. Kakun pinta oli kyllä kovahko, mutta kun antoi sen seisoa huoneenlämmössä jonkin aikaa ennen tarjoilua niin sekin ongelma oli ratkaistu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidan olla siis liian hätäinen ;) Muutenkin kakut ois aina parhaimmillaan hieman huoneenlämmössä olleina, mutta odottavan aika on pitkä. Pitää seuraavalla kerralla malttaa odottaa :)

      Poista