lauantai 9. kesäkuuta 2012

Kesän makumatkat

Kesä on alkanut kalenterin mukaan ja kyseiseen vuodenaikaan kuuluu armottoman grillaamisen sekä jäätelön ja mansikoiden syömisen lisäksi jonkinlainen ulkomaanreissu. Tällä kertaa kesään kuuluu jopa kaksi reissua ja yhteensä kolme maata, joten ruokaelämyksiä on todennäköisesti tiedossa.


Ensimmäinen reissuista on tosin hyvin lyhyt ja paikkakaan ei kovin eksoottinen vaan kotoisa Tallinna. Tosin en ole käynyt kyseisessä kaupungissa ainakaan kymmeneen vuoteen, joten kiva päästä kävelemään vanhankaupungin kujille. Ja ehtiihän lyhyessäkin reissussa syömään muutamassa paikassa! Toinen matka odottaa sekin jo nurkan takana. Suuntaamme ensimmäiseksi Berliiniin, kebabin pyhään kaupunkiin. Berliinin hintataso on miellyttävän edullinen, joten odotan innolla erilaisten ravintoloiden testaamista. Ja ilmeisesti brunssit kukoistavat Berliinissä, joten jos jätämme hotellin aamupalan väliin, voisimme testata ainakin yhtä. Tosin brunssia (ja aamupalaa) tarjoillaan kaupungissa kuulemani mukaan ympäri vuorokauden.Matka jatkuu Berliinistä Roomaan. Ihanaan Italiaan, missä on takuuhyvää ruokaa. Ihastuin viime kesänä italialaiseen ruokaan totaalisesti Sisiliassa, vaikka olin toki päässyt maistelemaan hyvää italialaista ruokaa aikaisemminkin (esim. Montenegrossa on paljon italialaisia vaikutteita). Tulen todennäköisesti syömään koko Rooman osuuden ajan pizzaa ja pastaa. Noin niinkuin pääpiirteittäin. Ja gelatoa, ehdottomasti! :) Kaikki kuvat ovat ihanasta Sisiliasta!Tällä hetkellä olenkin jo Tallinnassa ja toivottavasti hyvän ruuan äärellä. Palaillaan ensi viikolla! :)

5 kommenttia:

 1. Olen itsekin lähdössä muutaman viikon päästä Roomaan ja odotan jo todella paljon italialaista ruokaa! Matkustelussa on mielestäni ehdottomasti parasta uusien ruokalajien maistelu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terveiset Tallinnasta! Oi ihanaa, Rooma on varmasti ihan parhaita paikkoja herkutella :) me onnelliset! Hyvää reissua!

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Hienoa että pääset matkustamaan ulkoimaille ja myös Italiaan!
  En koskaan käynyt Sisiliassa, mutta kävin Roomassa kun olin pieni ja se on tosi kaunis kaupunki (erityisesti jos rakastat taidetta ja historiaa).
  Ruoka totta kai on ihana! Hyvää matkaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tulen varmasti nauttimaan Italiasta ja ruuista todella paljon :) Italia on mun tän hetken lemppareita!

   Poista