perjantai 22. kesäkuuta 2012

Kasvisnyytit grillissä

Eräänä päivänä viime viikolla oli niin aurinkoista ja lämmintä, että pääsimme ihan grillaamisen jälkeen syömään ulkona. Ihanaa! Saas nähdä miten käy näin juhannuksena, sillä muuta aktiviteettia ei ole tiedossa kuin kotona grillailu.



Erilaiset nyytit on ihan parhaimmistoa grillistä. Kasvis- ja perunanyytit lienevät ne perinteisimmät, mutta joskus olen syönyt myös kasvis-kalanyyttejä. Tein aurajuustoisia kasvisnyyttejä kanan kaveriksi ja ne maistuivatkin hyvin ulkona syötynä, ekaa kertaa tälle kesälle omalla terassilla (kerrankin lämmin sää).



Nyyttejä varten pilkoin kesäkurpitsaa, porkkanaa, suippopaprikaa ja punasipulia. Kasasin kasvikset foliopalan päälle ja kaadoin sekaan hieman oliiviöljyä. Maustoin hieman suolalla ja pippurilla ja murustelin vielä fetajuustoa sekaan. Sitten vain nyytit kiinni ja paistoin ensin grillissä isommalla lämmöllä alatasolla ja sitten pidemmän ajan ylätasolla kanojen kypsyessä alhaalla. Hyvää ja helppoa!

Pikimusta grillivahti

2 kommenttia:

  1. Nyytit on hyviä! Minä ajattelin panna töppöset jalkaan ja ottaa viltin syliin ja hiilautua parvekkeelle syömään. Tarkenee ainakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt ainakin paistaa aurinko niin lämpimästi, että sai heittää villasukat jalasta :) Hyvää juhannusta!

      Poista