sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Kanavartaat olutmarinadilla

Grillauskokeiluni jatkuvat ja tällaista saatiin aikaiseksi juhannuksena: kanavartaita, rosmariiniperunoita, halloumia ja avokadoa (jota ei siis grillattu!). Sekoittelen grillimarinadeja hyvin sattumanvaraisesti, mutta ainakaan vielä ei ole mennyt kovin pahasti pieleen. Tällä kertaa marinadissa oli mukana olutta.



Ensimmäinen marinadi: Sekoita sweetchilikastiketta, teriyakikastiketta, sesamöljyä ja valkosipulin paloja. Pilko kanafileet varraspaloiksi ja sulje marinadin kanssa pussiin. Anna tekeytyä ainakin muutama tunti.

Toinen marinadi: Keitä kattilassa noin 0,5dl BBQ hickory -kastiketta, 1dl olutta, 1rkl siirappia ja valkosipulijauhetta. Kiehauta muutama minuutti ja jäähdytä. Sivele marinadia vartaiden pintaan useampaan kertaan paistamisen aikana (sivelin ensimmäisen kerroksen kypsennetyn kanan päälle, ettei marinadi pääsisi kosketuksiin raa'an kanan kanssa).

Laita varrastikut likoamaan veteen ainakin puoli tuntia aikaisemmin. Kokoa vartaisiin kanan lisäksi esim. miniluumutomaatteja ja kesäkurpitsan paloja.

Rosmariinperunat tein esikypsentämällä perunat mikrossa ja antamalla viimeisen silauksen grillissä. Pesin perunat hyvin harjalla ja halkaisin puoliksi. Asettelin perunat lautaselle ja käytin mikrossa 4min täydellä teholla. Sen jälkeen voitelin perunat molemmin puolin oliiviöljyllä ja ripottelin päälle rosmariinia ja sormisuolaa. Paistoin perunat grillissä molemmin puolin (kypsyminen kestää melko pitkään, joten esikypsennys mikrossa kannattaa).



Karavaani suuntaa hetkeksi muille maille, mutta olen ajastanut muutaman postauksen loman ajaksi :) Hyvää kesän jatkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti