sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Kalamajan Boheem

Noniin, se lupaamani "paras viimeisenä". Ihastuin itse Kalamajan alueeseen, joka siis sijaitsee kävelymatkan päässä vanhastakaupungista, sataman toisella puolella ja rautatieaseman pohjoispuolella. Alueella on vanhoja taloja, joihin on perustettu sympaattisen oloisia kahviloita ja ravintoloita. Harmikseni emme ehtineet kierrellä alueella kovinkaan paljoa, mutta söimme mukavan sunnuntailounaan persoonallisen mummolamaisessa Boheem-ravintolassa, joka sijaitsi Kopli-nimisellä kadulla (numero 18).

Olimme saaneet vinkin Boheemin ruuasta Imagesta. Ravintolan ulkopöydät olivat puolen päivän aikaan jo ihan täynnä ja sisälläkin oli paljon porukkaa. Kuin ihmeen kaupalla kuuden hengen pöytä oli vapaana yhdessä huoneessa (ravintola koostuu monesta erillisestä huoneesta, sillä on ilmeisesti alkujaan asunto). Myöhemmin pöytiin jonotettiin.
Olimme ajatelleen haluavamme mahdollisesti brunssia, mitä Boheemissa ei suoranaisesti ollut tarjolla, mutta aamupalaruokia kylläkin. Osa meistä ottikin munakkaita, kokkeileita ja muita aamiaisruokia. Itse valitsin yhden ravintolan kalleimmista annoksista, lohifetapastan (5e). Lisäksi listalla oli mm. lämmin lohisalaatti ja erilaista crepsejä.

Lämmin lohisalaatti
Paistettua lohta ja munakokkelia


Lohipastassa oli fetajuuston lisäksi myös valkosipulia ja tomaattia ja se oli todella hyvää. Eikä kavereiden annokset olleet kuulemma yhtään hassumpia nekään ja kaikki annokset olivat isoja, vaikka hinnat liikkuivat yleisesti alle viiden euron. Sain maistaa kavereiden annoksista ainakin pestomunakasta ja tomaattibruschettoja ja nekin oli herkullisia. 

Lohipasta

Olimme tilanneet jälkiruuaksi pannukakkuja erilaisilla täytteillä, mutta valitettavasti laivamme lähtöaika alkoi lähestyä uhkaavasti ja jouduimme perumaan tilauksemme, mikä ei ollut mikään ongelma kuin ei myöskään laskun jakaminen erikseen (vrt. Artemiz). 

Tilasin ruokajuomaksi kuivan omenasiiderin ja sain puolen litran nätin pullon kevyesti maistuvaa siideriä (n. 3e). Sopi lohipastan kanssa hyvin.Jos matkustat Tallinnaan, kannattaa ehdottomasti testata Kalamajan ravintoloita. Hintataso on edullinen ja ainakin tämän kokemuksen mukaan ruoka on hyvää. Ensi kerralla vietän ehdottomasti enemmän aikaa Kalamajassa (ja käyn testaamassa ne Boheemin pannukakut ;).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti