keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Herkullinen sienipasta



Ei pitäisi tehdä pastaa ruuaksi, jos on piakkoin lähdössä Italiaan, mutta menköön tämän kerran. Tästä riittää syötävää neljälle, riippuen tietenkin pastan määrästä. Olin heittänyt pakastimeen puolikkaan purkin mustaleima juustokeittoa ja sain sen käytettyä kivasti tähän kastikkeeseen. Keiton laatu ei juuri pakastamisesta kärsinyt ja toimi ainakin kastikkeessa hyvin.

Lataa pannulle paljon voita eli vaikka 50g (sienet imevät voin silmänräpäyksessä) ja paista neljä isoa tuoretta herkkusientä haluamasi kokoisiksi paloiksi pilkottuna. Lisää joukkoon yksi pilkottu sipuli ja kaksi raastettua valkosipulinkynttä (isohkoa). Mausta hieman suolalla ja paljon mustapippurilla.

Kaada joukkoon 1-1,5dl kuivaa valkoviiniä ja keittele hiljalleen kasaan noin 10min. Sekoita joukkoon puoli purkillista mustaleima juustokeittoa. Odota, että keitto lämpenee ja lisää sen jälkeen iso kasa raastettua parmesaania (n. 3dl). Nosta lämpötilaa niin, että juusto sulaa kastikkeeseen.

Tässä välissä olisi hyvä, jos pasta olisi aika lailla keitettynä. Itse valutin pastan ja sekoitin joukkoon oliiviöljyä ja lopuksi kippasin pastan kastikkeen sekaan ja sekoitin. Annoksen päälle voi laittaa vielä vähän lisää parmesaania sekä yrttejä, kuten rukolaa ja basilikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti