keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Grillattu possu ja pastasalaattiSunnuntaina oli eräänlainen merkkitapahtuma, sillä tämä kokki siirtyi grilliaikaan eikä noin niinkuin tarkoittaen vain tätä kesää vaan ihan elämässä yleensä ;) Minulla ei ole aikaisemmin ollut grilliä, joten kokemukset grillaamisesta ovat lapsuudenkodista ja mökiltä, missä kuitenkin luovana johtajana on toiminut äiti enkä minä. Nyt porukat lahjoittivat meille ikivanhan kaasugrillin, joka toimii jotakuinkin ja testipäiväksi valikoitui sunnuntai.

En aluksi ajatellut tehdä grillatusta possusta mitään postausta, mutta kun lihasta tulikin yllättävän hyvää, on satunnaisesti muodostunut ohje pakko kirjata ylös. Voi vaikuttaa, ettei tässä ole mitään päätä eikä häntää, mutta liha oli maukasta ja teen tällä ohjeella varmasti uudemmankin kerran.

Aloitin marinoimalla possunfileitä yön yli. Marinadissa oli kokista, soijakastiketta ja sweet chili -kastiketta. Lisäksi kuorin mukaan valkosipulinkynsiä, jotka lohkoin kahteen-kolmeen osaan. 

Grillatessa sivelin fileitä toisella litkulla: Tässäkin oli yksinkertaisesti vain teriyakikastiketta, siirappia ja seesamöljyä.

Possun kaveriksi tein romescokastiketta ja pastasalaattia: Keitin kuviopastaa ja annoin jäähtyä kylmän veden alla. Pilkoin muutaman persikanpuolikkaan, grillatun (säilyke) paprikan ja hillosipuleita. Kastikkeen tein yhdistämällä kermaviiliä valmiiseen amerikankastikkeeseen, jottei salaatista tule liian majoneesinen. Sekoitin kastikkeen salaatin sekaan ja annoin tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti