perjantai 29. kesäkuuta 2012

Aura-parsakaalipiirakka



Olen jo aikaa sitten tehnyt tämän parsakaalipiirakan, mutta sen ylöskirjaaminen on jotenkin aina jäänyt. Näin käy helposti, jos resepti löytyy jostain valmiina eikä ole mitenkään omakehittelemä. Tosin joskus muistelen myös omia improvisointejani viikon päästä ja voin vain toivoa, että ohje vastaa jotakuinkin tekemääni versiota tai jos ei niin ainakin on sitten parempaa. Alkuperäinen parsakaalipiirakan ohje on Ruokailmiö-blogista.

Käytin itse pakastimesta pois lojumasta yhden hätävarapiirakkataikinan. Tein piirakan hieman korkeampaan vuokaan ja se toimi tässä hyvin.

Täyte: Leikkaa parsakaalia (n. 200g) sopiviksi paloiksi ja keitä sitä suolavedessä melkein kypsäksi. Jäähdytä ja lisää puolet piirakkataikinan päälle. Murustele aurajuustoa parsakaalien päälle (125g). Sekoita 2dl ruokakermaa, 2 kananmunaa ja 2dl juustoraastetta ja kaada piirakan päälle. Laita pinnalle loput parsakaalit haluamaasi muodostelmaan.

Paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti