sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Vohvelit x 2

Ostin jokin aika sitten retroilumielessä vohveliraudan. Sitä piti tietenkin heti päästä testaamaan ja heti muutaman päivän päästä uudelleen, mutta eri reseptillä. Syy reseptin vaihtamiseen oli yksinkertaisesti jääkaapin senhetkisessä sisällössä. Yllättäen maku ja ulkonäkö oli molemmissa hyvin samanlainen, vaikka aineet ja tekotapa hiemon erit. Näistä ohjeista tulee noin 8 vohvelia kummastakin.

Vohvelit nro 1

Vatkaa 3 munaa ja 0,5dl sokeria vaahdoksi. Sekoita keskenään 2dl jauhoja, 1dl ranskankermaa, 2dl maitoa, 0,5tl suolaa, 3rkl sulatettua voita ja 1tl leivinjauhetta. Sekoita seos vaahdon sekaan.

Vadelmahillolla


Vohvelit nro 2

Vatkaa 2 munaa rikki ja sekoita joukkoon 2,5dl maitoa ja 1dl vissyä. Lisää 2,5dl jauhoja, 0,5tl suolaa, 1tl leivinjauhetta, 1rkl sokeria, 1tl vaniljasokeri ja 3rkl voisulaa. Anna tekeytyä vähintään puoli tuntia.

Ja vaahterasiirapilla


Seuraavaksi kiinnostaisi kokeilla suolaisella täytteellä olevia vohveleita. 

4 kommenttia:

  1. Kumpi oli mielestäsi parempi resepti? Muistan aina lapsuuden kesistä Linnanmäen rapeat vohvelit, enkä ole vieläkään onnistunut kotona saamaan aikaan samanlaista lopputulosta. Reseptejä on kokeiltu kymmeniä ja oikean reseptin metsästys jatkuu edelleen.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän ei ole oikein yksiselitteistä vastausta, mikä johtunee siitä, että molemmat maistuivat lopulta melko samalle. Mutta omasta mielestäni ehkä nro 2 olivat vähän parempia, miehen mielestä taas toiset. Rapeita ne eivät olleet kummatkaan, saakohan sellaisia edes tavallisella vohveliraudalla? Vai vaatiskohan sellaisen jenkkimallin...

      Poista
  2. Mmm kotitehtyt vohvelit!! Olen syönyt niitä ehkä 2 kertaa elämässäni XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on ihania! Meillä tehtiin niitä lapsena sekä kotona että mummolassa :)

      Poista