lauantai 26. toukokuuta 2012

Välimerelliset liharullat



Oi voi, taas välimerellistä. Sorry, mutta kyseisen sanan käyttäminen on miellyttävämpää kuin fetapaprikabasilikan ymppääminen liharullan perään. Ja mielikuvitukseni ei taivu muuhun. 

Tykkään tehdä erilaisia kääreitä, vaikka niiden kanssa saatta joskus mennä hermo, jos ne eivät pysy kiinni. Ja ei, en näköjään millään voi ostaa mitään paistinarua ja hammastikkujen virittely on ihan ok, mutta niiden kanssa paistaminen on eri juttu. Tällä kertaa liha oli kuitenkin hyvin ystävällinen minua kohtaan ja kaikki kääröt olivat kuin liimalla kiinni. Jes!

Aloita nuijimalla naudan fileitä tms pihvilihaa ohuemmiksi. Jos pihvit ovat isoja, kannattaa niistä tehdä hieman pienempiä. Itsellä oli "lehtipihvilihaa", mikä tarkoitti tällä kertaa naudanpaistia. Se oli kyllä mureaa näin kokattuna, joten naudanpaisti lienee tässä ihan ok.

Suikaloi noin 1cm leveiksi paloiksi grillattua paprikaa ja varaa viereen fetapaloja (n. 3kpl per rulla) ja basilikanlehtiä (1-2kpl per rulla). Hiero lihan päälle ensin hieman suolaa, lado sitten paprikaa, fetaa ja basilikaa. Rullaa kiinni ja paista pannulla voissa tai öljyssä (paista ensin saumapuoli, niin se liimautuu kiinni) pintaväri. Lado rullat uunivuokaan ja laita vielä 225 asteiseen uuniin kypsymään. Ennen uuniin laittamista piskottele päälle öljyä.

Punaviinikastikkeen tein tällä kertaa keittämällä kattilassa 2dl punaviiniä, 1dl vettä, 1-2tl balsamicoa, muutama maustepippuri, rosmariinin lehtiä ja muutama laakerinlehti. Noin 20min keittelyn jälkeen siivilöin kastikkeen ja lisäsin siihen vesijauhoseoksen (n. 0,5dl vettä ja 1rkl jauhoja). Kiehautin kastiketta vielä 5min, mutta se ei juurikaan saostunut. Lisäsin joukkoon 2rkl voita ja sekoitin.

Tarjoile esim. valkosipulikermaperunoiden kanssa :)

6 kommenttia:

  1. Minä olen muutaman kerran kokeillut tuollaisia, mutten vaan saa mureaa siitä lihasta. Paistinaru on kyllä hyvä juttu, ostin ison rullan ja sitä vaan riittää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, minä olen ihme kyllä onnistunut näiden rullajuttujen kanssa aina (mitä nyt joskus aukeilevat kun en tosiaan koskaan muista mitään naruja ostella). Nuijin lihat melko ohuiksi ja sitten tosiaan paistan ensin pannulla ja sitten vielä uunissa, joko kastikkeessa tai sitten hieman öljyä niiden päällä niin kuin tällä kertaa.

      Poista
    2. Pitää varmaan kokeilla vielä uudelleen. Olen syönyt kyllä tosi hyviä rullia toisten laittamina, mutten itse ole onnistunut niissä millään:)

      Poista
    3. Kannattaa kokeilla vielä, näihin saa niin helposti erilaisia versioita ettei pääse kyllästymään :)

      Poista
  2. Empä ole koskaan tehnyt mitään liharullia.. kiva saada vähän uusia vinkkejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näihin saa vaikka mitä kivoja täytteitä ja lihaosuuden voi tehdä naudan sijasta myös possusta tai kanasta (tai miksi ei kalastakin, mutta meillä ei voi tehdä kalaa). Väliin olen kokeillut mm. salviatahnaa, aurajuusto+ananasta, paprikatahnaa+fetaa... Nam!

      Poista