maanantai 7. toukokuuta 2012

Pollo Saltado



Kirjoittelin aikaisemmin Mondon Ruoka & Matka lehdestä, jonka lukemista odotin innolla jo kannen otsikoiden perusteella. Nyt olen lukenut lehden lähes kokonaan ja on aika kokeilla ensimmäistä reseptiä. Tosin, tämä on oma versioni, joten alkuperäinen versio kannattanee kurkata itse lehdestä :)

Kyseessä on perulainen ruoka, lehdessä Lomo Saltado. Halusin tehdä kanaa naudan sisäfileen sijaan ja jättää tequilassa liekittämisen väliin ja päädyin joissakin kohti muutoinkin hieman erilaisiin raaka-aineisiin (punaisen chilin tilalle jalapenoa jne). Ruoan nimestä vaihdoin lomon polloksi, mutta saltado se on edelleen (= pannulla paistettu).

Ohjeessa luki tarjoilun lisukkeeksi perunoita tai riisiä, mutta koska ohjeessa on jo lohkoperunoita, en halunnut tehdä tähän enää mitään erillistä lisuketta, paitsi hieman sitruunamajoneesia, johon lisäsin kurkumaa saadakseni enemmän keltaista väriä, sekä ruohosipulia, ruskeaa sokeria ja hieman suolaa. Majoneesin tein siksi, että ruoka näytti lehden kuvassa kovin kuivakalle ja kuiva kana on pahaa. Pelkoni oli kuitenkin aiheeton, sillä tomaateista lähti niin paljon mehua, että ruoka oli oikein mehukasta ja majoneesi oli hieman turha, mutta piristi kuitenkin kivasti.

Lidlissä oli ihania isoja pihvitomaatteja ja kahdenlaisia chilejä: jalapenoja
ja habaneroja. Päädyin pienen mietiskelyn jälkeen huomattavasti
miedompiin jalapenoihin, jotka kypsentämisen jälkeen eivät
maistuneet ainakaan yhtään liian tulisilta.


Kanoille tein marinadin sitruunamehusta, sesamöljystä, ruskeasta sokerista, suolasta, valkosipulista, musta- ja limepippurista. Pilkoin kanat paloiksi ja suljin pussiin marinadin kanssa muutamaksi tunniksi.

Kuori viisi perunaa ja lohko ne. Paista lohkoja pannulla (voissa, öljyssä tms.). Kaada pellille ja paista vielä kypsäksi uunissa.

Poista 4-5 tomaatista siemenet ja pilko paloiksi. Paloittele myös iso makea sipuli, muutama valkosipulin kynsi (3-5) ja muutama jalapeno. Hienonna puntti korianteria.

Paista kanapaloihin ruskea pinta pannulla. Mausta juustokuminalla (pari tl). Laita palat syrjään ja lisää pannulle 4rkl oliiviöljyä. Paista sipulit ja jalapeno pannulla, mutta älä ruskista. Kaada joukkoon tomaattilohkot, 2rkl valkoviinietikkaa ja 4rkl soijakastiketta (itsellä oli teriyakikastiketta). Anna hautua hetki ja lisää sitten kanapalat joukkoon ja hauduta sitten vielä vähintään 15min. Lopuksi kaada joukkoon korianteri ja sekoita. Sekoita perunat joukkoon ja mausta koko juttu suolalla ja pippurilla.

Tämä ruoka oli muuten yllättävän hyvää! Tai no en tiedä mitä yllättävää siinä on, jos ruuassa on korianteria ja ihania mehukkaita tomaatteja... Tehdään taatusti jatkossakin, oli tosi herkullista! :)



2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä! Vaikka en koskaan käyttänyt niin eksoottisia aineksia (kurkumaa ja juustokumina).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, oli herkullista! :) Juustokuminaa kannattaa käyttää aluksi melko varovaisesti, tai itse ainakin vaadin hieman totuttelua sen makuun. Mutta se sopii kyllä moneen ruokaan hyvin :)

      Poista