maanantai 28. toukokuuta 2012

Lasagne Deluxe

Kesäiset lautasliinat H&M.

Viikko takaperin minun piti kokata kahden sijasta neljälle-viidelle, mikä ei toki ole kovin iso porukka, mutta halusin kuitenkin päästä mahdollisimman helpolla. Tai no eihän lasagne mikään maailman helpoin ruoka ole, mutta ainakaan siinä ei tarvitse kuoria viittä kiloa perunoita ;). Ja lisäksi lasagne on siitä hyvä, että kun sitä jää yli, niin se vaan paranee jääkaapissa seuraaviksi päiviksi. Tällä kertaa söimme lasagnea kahdelleen vielä pari seuraavaakin päivää ja koira sitten viimeisen annoksen. Tästä tulee siis 8-10 annosta, annoskoosta riippuen.



Laitoin jauhelihan maustumaan jo edellisenä iltana. Kaadoin 400g jauhelihan sekaan 1,5-2dl punaviiniä, suolaa, pippuria, oreganoa ja noin 1tl aniksensiemeniä. Seuraavana päivänä ruskistin pannulla ison pilkotun sipulin ja yhden ison yksikyntisen valkosipulin raastettuna. Lisäsin jauhelihan, ruskistin ja odotin, että nesteet haihtuvat. Sen jälkeen lisäsin kaksi lihafondia ja purkillisen tomaattimurskaa, sekä 2rkl ruskeaa sokeria ja hieman chilihiutaleita. Tähän olisi vielä voinut laittaa pienen purkillisen pyrettä, mitä minulla ei ollut, joten lorautin hieman ketsuppia. Annoin seoksen kypsyä rauhassa malatassa lämpötilassa noin puoli tuntia.

Juustokastikkeen valmistin sulattamalla kattilassa 5rkl voita ja lisäämällä sinne noin desin vehnäjauhoja. Lisäsin kevytmaitoa aluksi noin desin kerrallaan reippaasti sekoittaen ja sitten 5dl jälkeen loput 5dl suoraan. Annoin kastikkeen kiehahtaa hieman ja lisäsin noin 200g juustoraastetta (emmental). Maustoin vielä muskottipähkinällä ja hieman suolalla ja mustapippurilla.

Kokosin lasagnen niin, että voitelin uunivuoan oliiviöljyllä ja laitoin alimmaiseksi jauhelihakastiketta ja sen päälle juustokastiketta. Kastikkeiden päälle tuli kerros lasagnelevyjä ja sitten uusi kerros päälle. Päällimmäiseksi jätin kerroksen lasagnelevyjä ja sen päälle ladoin tomaattisiivuja, tuoreita basilikan lehtiä sekä paketillisen mozzarellajuustoa.

Paistoin lasagnea 200 asteisessa uunissa noin 35-40 min jonka jälkeen annoin sen tekeytyä ennen syömistä vielä 15min. Oli hyvää ja täyteläistä viinin, tuoreen basilikan ja mozzarellan ansiosta. Siksi se on deluxe :)

4 kommenttia:

  1. Syötävän hyvän näköistä! Mukava idea tuo lihan marinointi ennakkoon, tulee varmasti enemmän makua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, se tuo kivaa säväystä makuun :)

      Poista
  2. Oli mielettömän hyvää!! Parasta lasagnea mitä olen ikinä ennen syönyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeejee! Tuosta tuleekin niin iso annos, että riittää pitkäksi aikaa ;)

      Poista