maanantai 14. toukokuuta 2012

Tomaatti-focaccia



Minun on jo pitkään tehnyt mieli leipoa focacciaa, mutta jotenkin se on aina vaan jäänyt. Erityisesti minua on houkutellut sen päällä olevat "mausteet", kuten kirsikkatomaatit ja rosmariini. Niin ja suolakiteet! Jääkaappiin oli jäänyt taas jämiä, ehkä jopa 2 viikkoa "vanhoja" kirsikkatomaatteja, sillä en edes muistanut, että mihin olin alun perin käyttänyt niitä. Mitä mainioin syy kokeilla vihdoinkin fociacciaa :)

Taikina: Sekoita 3,5dl lämmintä vettä ja puoli pussia kuivahiivaa. Lisää joukkoon 0,5rkl suolaa ja 1-1,5rkl hunajaa. Sekoita mukaan 6dl vehnäjauhoja, 2-3rkl oliiviöljyä ja 2-3 rkl avokadoöljyä (tai pelkkää oliiviöljyä tuo 4-6rkl).

Leivo taikinasta lättänä soikio leivinpaperilla vuoratulle ja oliviiöljyllä sivellylle pellille. Kohota.

Painele leivän päälle kirsikkatomaatteja, sormisuolaa ja tuoretta rosmariinia, sekä lorauta hieman öljyä. Paista 200 asteisessa uunissa ruskeaksi ja lisää vielä paistamisen jälkeen hieman öljyä.

Naminami että oli hyvää!

6 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä ja kiva,ettei tähänkin ollut ängetty niitä oliiveja:) Usein focacciaan laitetaan niitä vaikka ainakaan meillä ei kukaan piittaisi niistä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Focacciaan laitetaan aika paljon oliiviöljyä, joten ehkä tosiaan on jopa kiva, ettei leipään laiteta erikseen vielä oliiveja :) Ainakin tomaatit toivat leipään kivaa raikkautta ja makeutta.

      Poista
  2. Focaccia on ihana. Söin sitä niin usein kun olin Italiassa! Mmmmm... se on herkullista tomaattien kanssa, kuten sinä teit, mutta myös oliivien tai sipulien kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Focaccia on kyllä todella ihanaa! Pitää kokeilla joskus myös erilaisilla herkuilla :)

      Poista
  3. Foccaccia on siitä kiva että pinnan juttuja voi varioida vaikka eri puolille leipääkin perheenjäsenten mukaan ;) Meillä paljon käytettyjä aurinkokuivatut tomaatit, rosmariini ja ne erilaiset oliivit..mies ei oliiveista niin välitä mutta minulle ne maistuu. Kirsikkatomaatti on niin raikkaan värinen tosiaan pinnalla - varmasti toimii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea! Miksipä tosiaan ei voisi tehdä erilaisia sektoreita ja kokeilla eri juttuja samalla :) Toisaalta olen niin hurahtanut kirsikkatomaatteihin, että miten voisin tehdä niitä vain pienen osan... Täytys ehkä tehdä kaksi focacciaa! :)

      Poista