sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Epäonnistunut pannacotta



Aina ei voi onnistua ja vaikka kaikista epäonnistumisista ei viitsisi huudella täällä blogissa, niin yleisön pyynnöstä ja totuuden nimissä täytyy jotain aina välillä tuoda julki. Tällä kertaa epäonnistumisen aiheena oli pannacotta, jota en ole koskaan tehnyt itse. Kaikissa "arvostele mun neljän tähden illallinen" -ohjelmissa se helppo jälkiruoka (valmiin jäätelön lisäksi) on aina pannacotta. No minultapa voi sekin mennä pieleen.

Ohjeen tarjoili Googlen ensimmäinen hakutulos sanalle vaniljapannacotta, mtv3.fi. Noudatin kerrankin ohjetta niin prikulleen kuin osasin, mutta määriä hiukan pienentäen (ohje oli kymmenelle ja minä tarvitsin vain neljä jälkiruokaa). Tosin kidesokerin kohdalla käytin ihan tavallista hienoa sokeria, sekö se sitten katkaisi kamelin selän?

Kaikki oli kyllä ihan hyvin siihen asti, kunnes aloin irroittamaan annoksia silikonivuoistaan, jotka olivat muuten ensimmäistä kertaa käytössä. Pannacotta ei meinannut tulla ulos sitten millään ja lopuksi sain sen väkivalloin purskautettua ulos, jolloin siitä tuli epämääräinen möykky. No, ulkonäköhän voi aina korjailla esim kastikkeen avulla. Itse tein kastikkeen mustikoista, mansikkamehusta, sitruunamehusta ja tomusokerista.

Mutta kun se makukaan ei ollut mitenkään täydellinen, vaan se oli jotenkin ihan liian täyteläinen ja tahmea. Oli onni, että annokset olivat pieniä, sillä sen verran sai syötyä onnistuneen mustikkakastikkeen tuodessa edes hieman ryhtiä makuun...

10 kommenttia:

  1. Samaan tapaan kävi minulle, ensimmäisen sain puoliksi plutskautettua lautaselle, muut söimme kiltisti annoskupeista. Maku oli hyvä, mutta jäi vähän kaivelemaan se, ettei asettelu onnistunut:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummallista :( Minäkin ajattelin tehdä seuraavalla kerralla suoraan annoskuppeihin, niin ei tule ongelmaa sen kanssa. Mutta maulle pitää tehdä jotain!

      Poista
  2. Mä en kans onnistunut kun kerran koitin ;) Toinen missä epäonnistuin oli, kun käytin eka kertaa yksittäis silikonivuokiani..jotenkin tulin muutenkin araksi silikonivuokien käytölle tuolla kokemuksella..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, kiva kuulla ;) En ole siis yksin tämän pannacotta- ja silikonivuokaongelmani kanssa. Tämä oli muuten munkin ensimmäinen kerta, kun käytin yksittäisiä silikonivuokia ja todellakin mietityttää, että mitä niillä uskaltaa pilata seuraavalla kerralla :D

      Poista
  3. Minä olen käyttänyt yhtä silikonivuokaa kerran ja nakkasin sitten roskiin. Ei hyvä. Pannacottaa en sillä tehnyt kylläkään. Minun mielestäni tavallinen kermainen pannacotta on semmoista kitalakirasvaruokaa, en kauheasti tykkää. Sen sijaan esim. piimäpannacotta on paljon parempaa ja raikkaampaa. Ja kerran tein kookospannacottaa ja sekin oli hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä! Löytyykö niiden ohjeet sun blogista asti? :) Mäkään en oikein tykännyt noin kermaisesta mausta...

      Poista
    2. Se kookosversio taitaa olla blogissa... oisko joku lime-kookospannacotta tai sinne päin...

      Poista
    3. Pitää käydä etsimässä :) Lime ja kookos on muutenkin lemppareita, nam!

      Poista
    4. Vink-vink: meikäläisen blogista löytyy ohjeet ainakin kookos-lime- ja mokkaversioihin, jos vielä joskus uskaltaudut pannacottaa tekemään. : ) Kumpikin kokeiluni on kyllä jo monen vuoden takaa, mutta muistelen, että itse tykkäsin etenkin tuosta jälkimmäisestä.

      Poista
    5. Kiitti vinkistä! Pitääpä käydä sieltä katsomassa, kun seuraavan kerran (en ihan heti) uskaltaudun kokeilemaan :) Lime ja kookos kuulostaa aina niin hyville ja mokkaversio ois ihan uutta mulle!

      Poista