keskiviikko 23. toukokuuta 2012

CheddarjauhelihapihvitJääkaapin jämiä voi tuhota näinkin arkisella tavalla kuin jauhelihapihveihin. Ensin ajattelin tehdä lihamureketta, mutta sitten päädyin valmiisiin annospaloihin eli pihveihin :) Pihvit kannattaa muotoilla niin, ettei cheddarviipale jää roikkumaan yhtään ulkopuolelle, sillä se sulaa uunissa ja valuu koko juustosiivu sieltä ulos pellille. Kyllä, näin kävi minulle parin pihvin kanssa!

Jauhelihataikina: Jauhelihaa, sipulia, valkosipulia, ruhosipulia, kananmuna, suolaa, pippuria ja hotdog ketsuppia. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa. Jaa taikina neljään osaan ja tee jokaisesta osasta pihvi. Pihvi kannattaa tehdä jakamalla taikinamöykky vielä kahtia ja tekemällä ensin pihvin alemman puolen, sitten laittamalla juustosiivun väliin ja sitten muotoilemalla päällimmäisen pihvin. Paista uunissa 200 asteessa kypsäksi.

Erittäin yksinkertainen sinappikastike: ruokakermaa, dijonsinappia ja lihafondia. Sekoita kattilassa ja kiehauta.

4 kommenttia:

 1. Voi että näyttää hyvältä. Tein itsekin juuri jauhelihapihvejä mutta jäi uupumaan tuollainen ihana kastike..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ennen harrastanut kovin paljon kastikkeita, mutta nykyään kaikki ruoka tuntuu melko kuivalle ilman niitä. Niin sitten pitää aina edes jotain yrittää väsätä :)

   Poista
 2. Tosi hyvä idea! Ahhh haluaisin syödä usein cheddar juustoa koska se on niin hyvää (mutta en voi :P)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en osaa käyttää cheddaria kovinkaan moneen ruokaan. Salaattiin voisi kokeilla seuraavan kerran :)

   Poista