lauantai 7. huhtikuuta 2012

Sangria ja kesäinen mansikkadrinkki

Tiedän, kesä ei ole vielä täällä, mutta saahan sitä fiilistellä. Aikaisemmin teimme yksi viikonloppu sangriaa, kun olimme vielä niin lomafiiliksissä ja sangriasta tulee kivan kesäinen olo. Toisena viikonloppuna halusimme tuhota Poplen jämät, joten teimme mansikkaisia drinkkejä kevätlumien keskelle.

Sangriaan pilkoin aluksi hedelmiä, tällä kertaa appelsiinin ja sitruunan ja tiputtelin ne kannuun. Kaadoin päälle punaviiniä, itsepuristettua appelsiinimehua ja sitruunalimpparia. Jääpaloja tähän olis tarvittu myös, mutta sillä hetkellä ei sattunut löytymään.

Sangriareseptejä tuntuu olevan melkein yhtä paljon kuin tekijöitäkin. Tämä versio oli hyvin yksinkertainen ja olisi voinut ehkä olla hiukan makeampikin.Kesäisiin mansikkadrinkkeihin kaadettiin lasin pohjalle pikkuruisia jääpaloja ja niiden päälle Poplea. Juomaa jatkettiin valkoviinillä ja vissyllä ja joukkoon lisättiin sokeria. Päälle tiputeltiin mintun lehtiä. Ainiin, ja aluksi oli väkertänyt sokerireunukset laseihin.

Mansikkadrinkki kaipaisi kyllä oikeita mansikoita. Vissyn sijasta voisi käyttää sitruunalimukkaa, mutta sitä ei nyt sattunut olemaan. Sokerilla sai kyllä kivasti makeutta lisää ja Poplea kannattaa laittaa ihan reilusti :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti