keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

OmelettiMinun ei tule juuri koskaan tehtyä munakkaita ja syötyäkin niitä vain hotellien aamupaloilla. Tiedättehän ne buffetit, joissa yhdessä pisteessä kokki paistaa munakkaita asiakkaiden toiveiden mukaan. Syön yleensä munakkaani tomaattisilpulla, jonka kylkeen tulee sipulia tai juustoa. Joskus olen ottanut myös kinkkumunakkaan. Tai enpäs olekaan, vaan kokki sekoitti jonossa olevien munakkaat ja antoi minulle kinkkumunakkaan ja minun tomaattijuustomunakas meni toisaalle. Noh, vaihtelu virkistää.

Tässä ensimmäisessä omatekemässä omeletissa väliin tuli prosciuttoa, kevätsipulia ja salaattisipulia. Munakkaaseen laitoin kolme munaa ja noin 3rkl vettä sekä ripauksen suolaa. Käsittääkseni on olennaista, ettei pannu ole liian kuuma. Paistoin munakkaan margariinissa ja se irtosi suht hyvin pannusta, että sain käännettyä toisen puolen toisen päälle. Väliin olin ripotellut täytteet, kun munakas oli hieman hyytynyt.4 kommenttia:

 1. Moi!
  Tykkään omeletista tosi paljon ja teen sitä usein. Se on hieno välipala/lounas ruoka :)

  VastaaPoista
 2. Munakas on monesti pelastanut tämän neidon pulasta, kun jääkaapista ei ole löytynyt juuri muuta kuin valo. Tosi hyvä arkiruoka, ja saa kai siitä tarvittaessa tuunattua vähän juhlavammankin version. : )

  Ei löydy sitä Primadonnan heppaa vielä tästäkään taloudesta, höh ja pöh. Tarkoitus oli kyllä rientää mukiostoksille heti maanantaina, mutta päänsärky esti tuumasta toimeen ryhtymisen. Toisaalta ehkä ihan hyvä niin, koska luin sitten vähän myöhemmin jostain, että uutuuksia ei heti ilmestymispäivänä välttämättä saa vielä mistään muualta kuin Iittalan omista myymälöistä... Vaan eiköhän tuo ihanuus viimeistään ensi viikolla tule taviskauppojenkin valikoimiin, kokeillaan sitten uudestaan! : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, onpa tylsää, ettei saa heti muualta :( Mutta odottelemme hiukan, ehkä sitten saamme herkullisen mukimme :) Viimeksi, kun ostin Mymmelin äidin, sitä oli tullut cittariin niin vähän, etten tietenkään kerennyt saamaan sitä ensimmäisessä aallossa. Sain onneks viikkoa kahta myöhemmin. Ei kai se niin päivän päälle ole, kun tulee olemaan käytössä vuosia (tai kymmeniä).

   Poista