lauantai 31. maaliskuuta 2012

Välimeren lihapullat ja tsatsiki



Eikö olekin kiva, kun tuon määritteen "Välimeren" voi lykätä minkä tahansa ruuan eteen, missä on esim. fetaa, oliiveja tai aurinkokuivattuja tomaatteja? Niin on näissäkin lihapullissa, joten en niille keksi parempaakaan nimeä. Tsatsiki sopii tähän luonnollisestikin hyvin ja muuten lisukkeena oli eräänlaista perunasalaattia ja grillattuja tomaatteja.

Tsatsiki: Raasta pätkä kurkkua ja hienonna valkosipulinkynsi tai kaksi. Purista kurkkuraasteesta nesteet pois ja lisää se valkosipulin kanssa turkkilaisen jugurtin sekaan (ei tarvitse valuttaa, kun on niin tömäkkää). Mausta suolalla, hunajalla ja mintunlehdillä (ei välttämätön, mutta sattui löytymään niin lisäsin tällä kertaa).

Lihapullat: Sekoita keskenään jauhelihaa, muutama pilkottu oliivi, pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja, fetajuustoa (käytän tässäkin pehmeää Apetit fetaa), silputtuja mintunlehtiä, valkosipulia, kananmuna, suolaa ja pippuria. Paista pannulla pyöryköiksi.

Grillatut tomaatit: Leikkaa tomaateilta hatut pois ja mausta pinta öljyllä, mustapippurilla ja suolalla. Paista grillivastuksen alla.

Salaatti: Tee uunissa kuorellisia lohkoperunoita (perunat pestään hyvin, lohkotaan, maustetaan oliiviöljyllä ja suolalla ja paistetaan uunissa rapeaksi). Silppua salaattia, sipulia ja suolakurkkuja (tai käytä pikkukurkkuja). Sekoita ainekset keskenään ja lisää sekaan hieman oliiviöljyä.

2 kommenttia:

  1. Tällaiset ateriat ovat just parhaita!

    VastaaPoista
  2. Niinpä! Voi kun aina jaksaisi tehdä samalle ruualle monta eri lajia :) Feta tekee kyllä ruuasta kuin ruuasta hyvää!

    VastaaPoista