torstai 29. maaliskuuta 2012

Sitruunainen marjapiirakka



Tässä vaiheessa kevättä piti taas alkaa kaivelemaan pakastimen uumenia ja tehdä jotain marjoista. Marjapiirakasta tuli sekä sitruunainen että vaniljainen, osittain kirpeämpi ja osittain makeampi :)

Paista murotaikinapohjaa uunissa niin, että se kypsyy. Kaada pohjan päälle marjoja (mustikoita ja vadelmia) sekä täyte: 1 purkki Flora Vanillaa tai vastaavaa, n. 1tl raastettua sitruunan kuorta ja noin puolikkaan sitruunan mehu, 1 kananmuna, 1tl vaniljasokeria ja sokeria maun mukaan (muutama ruokalusikallinen ainakin). Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada koko komeuden päälle. Paista kypsäksi.

6 kommenttia:

  1. Ihana piirakka! Italiassa harvoin olen syönyt marjapiirakoita... en tiedä miksi :D
    Mutta täällä Suomessa ne ovat suosituimmat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Siitä tuli kyllä tosi hyvää, vaikka tosi harvoin tulee tehtyä makeita piirakoita (olen enemmän suolaisten ystävä, vaikkei niitäkään tule nykyään tehtyä juuri ollenkaan). Joko olet päässyt Suomalaiseen marjametsään itikoita läiskimään? :D

      Poista
  2. Ei ei, olen kaupunki-ihminen ja en kuulu metsään! :P
    Ja vihaan itikoita!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ei se metsässä oleminen niin herkkua ole, todellakin vihaan itikoita itsekin, mutta ne sieltä saatavat marjat kannustaa kyllä poimimaan siellä muutaman tunnin :)

      Poista
  3. Kappas, täältähän minä nappasin viikon sisään sekä vaniljakastikkeen käytön marjapiirakassa että kreikkalaistyyliset lihapullat. Toteutin molemmat omalla tyylillä, mutta inspiraatiohattua täytyy kyllä heilutella sulle! :)

    Vaniljakastikkeinen marjapiirakka toimi erinomaisesti myös kirpsakoilla mustaviinimarjoilla ja puolukoilla. Etenkin seisottuaan jääkaapissa pari päivää, kun maut tasoittuivat ihanasti. Laitoin vaniljakastikkeen ja munan mukaan myös muutaman ruokalusikallisen maustamatonta jogurttia, vaniljakastike riitti hienosti makeuttamaan koko päällisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kyllä uskoa, että toimi hyvin myös kirpeämpien marjojen kanssa. Pitäisi kokeilla itsekin puolukoilla, kun niitä on myös pakastimessa vielä runsaasti. Ja se on ihan totta, että jääkaapissa maku usein vain paranee, ainakin piirakoilla :)

      Poista