maanantai 19. maaliskuuta 2012

RahkaletutEn ole vielä loppuunkäsitellyt Dubaita, mutta jospa tähän väliin laittais jotain "oikeaakin" ruokaa. Lomalta paluu sujuu paremmin, jos kotoa yrittää keksiä mahdollisimman paljon hyviä puolia. Kuten sauna, pikkukoiran rakastava nuolaisu nenänpäähän ja raikas hanavesi. Ja letut ja kohmeiset mustikat.

En ole aikaisemmin tehnyt rahkalettuja, vaan pelkästään tavallisia tai oluella maustettuja. Rahkaletut olivat ehdottomasti kiva kokeilu ja tulee varmasti tehtyä uudelleenkin. Niissä oli jotenkin tosi pehmeä fiilis. Lettuja oli myös helppo paistaa ja ihme kyllä koiralle meneviä tekeleitä ei koiran harmiksi tullut yhtään. Saipahan koira kerrankin suht kauniita versioita, tiedä vaikka sekin olisi esteetikko todelliselta luonteeltaan ;)

Taikina: 1 prk vaniljarahkaa, 3 kananmunaa, 0,5dl maitoa, 1dl jauhoja, puolikkaan sitruunan mehu, ripaus suolaa, 1-2rkl sokeria. Sekoita keskenään ja anna tekeytyä hetki. Paista melko miedolla lämmöllä.

2 kommenttia:

  1. Minäkin ihastuin rahkalettuihin, kun niitä ensi kertaa tein. Vaniljarahka ja sitruuna antavat varmasti hyvän maun näihin. Minä käytin appelsiininkuorta mausteena ja jessus että olivat hyviä.

    VastaaPoista
  2. Pitäis kokeilla erilaisia variaatioita! Ehkä seuraavaksi sitä appelsiininkuorta sitten :)

    VastaaPoista