torstai 1. maaliskuuta 2012

Pulled Pork Burgers ja tomaattihilloke



Revittyä possua näkee nykyään lähes kaikkialla ja se onkin tosi monipuolista ruokaa (ja kun lihan paistamiseen menee aikaa, niin on ihan kivakin, että siitä riittää syötävää sitten pidempään). Viimeksi tein tämäntyyppistä possua vietnamilaisiin patonkeihin, mistä löytyy myös tämän burgerin chilimajoneesin ohje.

Tein ihan ensin tomaattihillokkeen, mikä on hyvin samantyyppinen, kuin paholaisenhillo, mutta käytin tässä huomattavasti enemmän tomaatteja kuin paprikaa.

Tomaattihilloke: Aloitin paloittelemalla rasiallisen kirsikkatomaatteja, pienen sipulin ja noin 1/5 paprikaa (paprikan jämät siis). Pistin kaikki kattilaan ja pohjalle hieman vettä. Maustoin suolalla, pippurilla, hieman valkosipulijauheella ja chilijauheella (mutta en liikaa, koska hillokkeen ei ollut tarkoitus olla tulista). Keittelin näitä jonkun 20min, jonka jälkeen laitoin sekaan noin 2-3rkl valkoviinietikkaa ja noin 1dl hillosokeria. Keitin vielä 5min.





Seuraavaksi tein sämpylät tällä ohjeella, mutta puolikkaalla määrällä niin sain neljä keskikokoista sämpylää.

Pulled pork: Lihaa paistoin melkein viisi tuntia. Minulla oli 1,5kg possun kasslerpaistia (valmiiksi marinoitua, murrr) ja laitoin sen uunipataan, paistoin aluksi sämpylöiden paistolämpötilassa (200 astetta) pinnan ruskeaksi. Sen jälkeen lisäsin uunipataan vettä (noin 2dl) ja teriyakikastiketta sekä useamman valkosipulinkynnen. Sitten paistelinkin lihaa useamman tunnin, tosin käänsin lihan kerran paiston aikana.

Kun liha oli tarpeeksi kypsää eli hajosi haarukan kosketuksesta, haarukoin sen lihan uunivuokaan. Kaadoin lihojen päälle nestettä, jossa oli noin 2dl lientä ja 0,5dl valmista bbq-kastiketta sekoitettuna keskenään. Pidin näitä revittyjä lihoja vielä uunissa hetken.


7 kommenttia:

  1. OMG tämä burgeri näyttää JÄTTILÄISELTÄ! Mieheni söisi sen yhdellä haukulla :D :D

    VastaaPoista
  2. Haha, todellisuudessa se ei ollut mikään jättiburgeri, mutta vei kyllä nälän mennessään eikä tarvinnut mitään lisukkeita :) Liha on sen verran ilmavassa muodossa, että kun hieman puristi kasaan, niin mahtui ihan hyvin haukkaamaan, tosin ei ehkä iteltä ihan yhdellä haukulla ;D

    VastaaPoista
  3. Monipuolista ja edullista ja vaikea pilata, toisin kuin jonkun herkemmän lihanpalan. Kertakaikkisen herkkua vaan!

    VastaaPoista
  4. Nimenomaan monipuolista, tänään jo kolmas eri ruoka menossa samoista lihoista :) Ja edullistakin kyllä, kun tuo lihaklöntti ei maksanut kymppiäkään ja siitä riittää ruokaa tyyliin koko viikoksi!

    VastaaPoista
  5. ja vielä tunnustus:
    http://kaikkiaitinireseptit.blogspot.com/2012/03/mina-itte.html

    VastaaPoista
  6. Meilläkin nuoriso teki tämän tyyppistä possua Tampereella ja hyvää oli. Itsekin kokeilin ja on oikein hyvää. Täytyy testata tätä sinunkin reseptiä. Itse paistoin lihaa noin kolme tuntia ja olisi ehkä saanut olla kauemmin. Oletko tehnyt maustamattomasta porsaan lavasta? Oletko silloin suolannut lihan ensin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En valitettavasti saanut tuolloin kaupasta maustamatonta lihaa, joten piti tyytyä marinoituun. Olisi kyllä varmasti ollut parempaa ilman valmista marinadia! :) Suolaamiseen en oikein osaa sanoa mitään. Periaatteessa tuo glaseeraus lopussa tuo hyvin makua lihaan (ja suolaisuutta teriyaki ja bbq-kastikkeen muodossa).

      Poista