tiistai 20. maaliskuuta 2012

Kebableipä



Sisäänleivottua kebabia on pitänyt tehdä jo pitkään, sillä siitä tulee jotenkin mieleen kesä ja kesää jos mitä tässä kaivataan päivittäin. Tämä ohje kulkee kebableivän nimellä ja sopinee parhaiten alku/välipalaksi tai salaatin kanssa. Katsoin ohjeeseen mallia täältä.

Taikina: Sekoita 2dl lämmintä vettä ja pussi kuivahiivaa. Lisää 1tl suolaa, 0,5dl oliiviöljyä, 100g maustamatonta jugurttia ja yksi muna. Sekoita keskenään 1tl leivinjauhetta ja 6dl vehnäjauhoja ja sekoita kaikki taikinaksi. Kohota.

Täyte: Paista pannulla kebablastuja, sipulisilppua ja valkosipulimurskaa. Kun lihat on ruskistuneet, kaada sekaan kebabkastiketta ja cheddarjuustoa. Anna juuston sulaa.

Leivo taikinasta kaksi soikiota. Laita toinen pellille ja kaada täyte päälle. Lisäsin itse tässä vaiheessa vielä silputtua lehtipersiljaa. Aseta toinen soikio kanneksi ja nipistele reunat kiinni.

Paista 200 asteessa kauniin ruskeaksi.

4 kommenttia:

  1. Rakastan kebebleipää, se on niin hyvä! <3

    VastaaPoista
  2. Mulle tää oli eka varsinainen itsetekemä kokeilu ja koska kebabia jäi reilusti yli, niin tänään pitäisi tekaista toinen leipä. Tosi hyvää!

    VastaaPoista
  3. Alkoi kiinnostaa! Teitkö ite kebabinkin? Taikina vaikuttaa kivalta - pehmeältä ja kuohkealta.

    VastaaPoista
  4. Oon joskus tehnyt kebabia itse, mikä oli tosi hyvää, mutta tähän en jaksanut alkaa edellisenä päivänä paistamaan rullaa. Mut jos jäis vaikka tähteeksi jostain muusta kebabruuasta, niin ois kyllä varmasti herkullista tässäkin. Vaikka oikein maistuvaa tää on näinkin, kun paistaa kebabit eka pannulla, niin eivät ole niin teollisen oloisia ;)

    VastaaPoista