perjantai 2. maaliskuuta 2012

Juustoinen valkosipulimuusi

Possua oli niin paljon, että sille piti keksiä lopulta muitakin käyttötapoja kuin hampurilaiset tai sandwichit. Tässä possu on yhdistetty ihan vain yksinkertaisesti muusin kanssa ja mukana on läjä mustaherukkahyytelöä (nam!). 

Muusi ei ole ihan tavallista, sillä siinä maistui kivasti savujuusto ja valkosipuli. Olen todellinen muussi-fani, joten en ymmärrä, miksi teen aina sellaista samanlaista perusmuusia, enkä kokeile koskaan mitään uutta. Ehkä syy on se, että se perusmuusikin on todella hyvää, aina.

Tämä muusi on tehty valmisteluiltaan ihan normaalisti eli keitetty perunoita ja muussattu ne perunasurvimella. Sekaan laitoin perinteisen maidon, voin ja suolan lisäksi lorauksen savujuustokermaa, mustaleimajuustoraastetta sekä valkosipulijauhetta. Maistui tosi hyvälle bbq possun ja hyytelön kera :)


5 kommenttia:

  1. Heidiiii, oon ihan koukussa sun blogiin! Mahtava kun tykkäät tätä pitää! :) Mäkin oon suuri mustaherukkahillon/hyytelön ystävä! Lihapullien ja ruskean kastikkeen kanssa.. aijai. ;) Täytyypä hakea Makkarakaupasta possua viikonlopuksi. :)

    VastaaPoista
  2. :) Kiitos Milla! Hillot ja hyytelöt on niin ihania, onneks kohta on pääsiäinen ja pakostakin äiti joutuu tarjoamaan lammasta ja minttuhyytelöä ;) Lihapullien kanssa en ole edes kokeillut tuota mustaherukkahyytelöä, pitää seuraavalla kerralla testata.

    Enkä oo muuten koskaan käyny siellä Makkarakaupassa, sielläkö myydään ihan muutakin kuin makkaraa? Tuollainen iso possunpala on kyllä aika kätevä, eilen ja tänään syötiin jo kolmatta ruokaa (quesadilloja) siitä tehtynä. Seuraavalla kerralla haluan marinoimattoman! Harmillisen usein kaupassa on vain valmiiksi marinoituja. Ehkä pitäis käydä ostoksilla enemmän kauppahallissa jne.

    Ps. en pistäis yhtään pahakseni, jos herättelisit henkiin sen sun oman blogin tai kertoisit edes sen osoitteen ;)

    VastaaPoista
  3. Voi Heidi, saisit tulla meillekin kokkaamaan, kun olet noin ahkera ruuanlaittaja! Meillä on taas viikko syöty jotain leivänkänttyä ja mitäliekummaa. Kehrään täällä voimia kauppareissuun, kun tekisi mieli syödä jotain hyvää viikonloppuna.

    Makkarakauppaan käyköön tiesi, se on mainio paikka! Sieltä saa ihan parasta jauhelihaa, jopa luomuna ja kyyttönä, ja tietysti muutenkin hyviä lihoja.

    VastaaPoista
  4. Näitä ei sitten kannata uskoa, että totuus olisi ihan tällainen :D Ruuat on kyllä itse tehtyjä ja syötyjä, mutta julkaisuajankohdat ja järjestys heittelee paljonkin. Tosin nyt näitä possuaiheisia juttuja on tullut julkaistua ihan "oikeisiin aikoihin".

    Viikonloppuna on tulossa vieraita molempina päivinä ja toisena juhlitaan miehen synttäreitä, eli ruuanlaittoa tiedossa melko runsaasti ;) Onneksi sitten pääsenkin viikoksi lomailemaan ja syömään vain ja ainoastaan ravintoloihin!

    Monesti ollan ajettu sen makkarakaupan ohi, mutta kun en makkarasta oikein tykkää, niin ei ole tullut edes käytyä katsomassa, että mikä kauppa se oikein on. Seuraavalla kerralla pitää mennä, sitten loman jälkeen :)

    VastaaPoista
  5. Mun pitää kattoo oonko mä poistanu sen kokonaan vai voinko sitä enää aukasta, mää tutkin tilanteen! :)

    Joo siis ehottomasti Makkarakauppaan! Upeita lihoja, mahtavaa osso buccoa, mitä ostan kyllä seuraavaksi. Edellisen kerran sain tiskin alta ihanaa marmorifilettä (mitä kyllä oli pihveinä) meidän raclette iltaa varten. Aivan niin parasta!

    VastaaPoista