sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Napolilaiset lihapullat



Katselin yksi päivä Sikke Sumarin ohjelmaa Ruokaa rakkaudella ja kyseisessä jaksossa tehtiin italialaisia lihapullia, tarkemmin ottaen napolilaisia. Reseptissä vierastutti aluksi rusinat, sillä mitäs muutakaan niistä tulee mieleen kuin maksalaatikossa turvonneet yksilöt, jotka pitää noukkia sieltä pois ennen kuin voi alkaa syömään.

Päättelin kuitenkin, ettei rusinat ehkä lihapullissa pääse sillä tavalla turpoamaan. Varmuuden vuoksi pienin ne palasiksi ;) Tein lihapullataikinan alkuperäistä reseptiä pahemmin vilkuilematta, joten raaka-aineet ovat samat (paitsi lehtipersiljan tilalle tuli ruohosipulia jääkaapin varastotilanteen mukaan), mutta määrät saattavat olla hieman erit.



Sekoita keskenään 300g jauhelihaa, vaaleaa leipää murusteltuna ja reunat otettuna pois (ja pehmennettynä vedessä), kananmuna, valkosipulia (itse laitoin kaksi isoa kynttä ja raastin ne), raastettua parmesaania 50g, pilkottuja rusinoita noin 3/4dl, pilkottuja pinjan siemeniä noin 1/2dl, nippu ruohosipulia, 1tl suolaa, mustapippuria.

Pyörittele taikinasta palloja ja pyrörittele pallot vielä vehnäjauhoissa. Alkuperäisessä reseptissä lihapullat paistetaan pannulla oliivi- ja avokadoöljyssä, mutta itse paistoin tällä kertaa ihan vain rypsiöljyssä. Paistamisen jälkeen lihapullat laitetaan vielä kypsymään tomaattikastikkeeseen.

Tomaattikastike: pilko yksi pieni sipuli ja kuullota öljyssä kattilassa. Kaada mukaan kaksi purkillista kuorittuja tomaatteja ja mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Keittele kastiketta ainakin 15min ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää vettä, mikäli tarpeen.

4 kommenttia:

  1. Minullekin ne turvonneet, pulleat rusinat ovat ihan kammotus! Teit viisaasti, kun silppusit rusinat :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä tein ihan oikeesti viisaasti, koska nehän ois ollu ihan pilalla, jos niissä ois ollu vettyneitä rusinoita, yäks!

    VastaaPoista
  3. Hyvältä näyttää! En koskaan syönyt lihapullia pastan kanssa XD Pitää joskus kokeilla tämäkin.

    VastaaPoista
  4. Tuossa Siken ohjelmassa sanottiin, että italialaiset syövät useinkin lihapullia pastan kanssa :) Itse olen kans yleensä syönyt perunamuusin kanssa, mutta nyt viime aikoina on tullut kokeiltua näin. Ystävänpäivän mietin, että ois tehnyt sellaisen Kaunotar ja Kulkuri -lihapullat + pastan, että ne tarjoiltaisiin yhdeltä lautaselta. Mut tais jäädä seuraavalle vuodelle :)

    VastaaPoista