Innostuin niin kovasti
korealaisesta illasta, että oli ihan pakko tehdä itsekin sushia heti seuraavalla viikolla -kahdesti!. (Tämän lisäksi lupaan ja vannon, että yritän tehdä sitä herkullista lihaa itsekin, ja muitakin korealaisia ruokia, jotka ovat minulle ihan uusi tuttavuus!)
 |
Lopputulos |
Viimeksi tein nigireitä, nyt sain ostettua levämattoja eli vuorossa olisi makirullat. Ensiksi tein sushia pitkää lounasta varten hyvän ystävän seurassa. Tässä kuvia kyseisestä kerrasta ja viikonlopun sushittelusta juttua myöhemmin.
Sushiriisin valmistuksen ohjeet löytyvät
täältä. Tein
riisiä 2,5dl (en osaa sanoa kuinka paljon riisiä oli keitettynä, mutta riitti 5 makirullaan, tosin tein pienehköjä).
Tein kolmea eri täytettä:
avokadoa (tähän oli tarkoitus laittaa myös
wasabia ja
majoneesia, mutta unohtui!),
ravunpyrstö+
kurkku ja
chorizo-
makkara. Kaikki toimivat ihan hyvin, vaikka mietin kyllä useamman kerran, että voiko chorizoa tunkea sushiin. Korealaisen illan rohkaisemana kokeilin kuitenkin makkaraa ja hyväähän se oli.
Hommahan toimii niin, että
levämatto leväytetään
bambumaton päälle ja levän päälle, noin puoleen väliin asti painellaan vesitetyin käsin jäähdytettyä riisiä. Vieressä kannattaa siis olla
vesikulho, jossa käsiä kostuttaa välillä (ja huuhtoa, kun se riisin pentele tarttuu sormiin kuitenkin!).
 |
Tästä se lähtee... |
 |
...ja näyttää välissä tältä... |
 |
...ja lopussa ehkä tältä :) |
Levämaton riisin puoleiseen reunaan lisätään täyte ja hommaa aletaan käärimään kuin kääretorttua, mutta apuna käytetään bambumattoa. Kun kieritys on voiton puolella, voi ylimääräisen levän leikata irti (pienissä rullissa voi olla aiheellista) ja kostuttaa reunaa vedellä, jotta se liimautuu kiinni. Tässä vaiheessa rullaa kannattaa myös puristella levämaton sisällä, jotta siitä tulee tiiviimpi.
Kun rullat on valmiit, leikataan ne paloiksi (itse suosin noin sentin paksuisia paloja, jotta pala mahtuu varmasti kerralla suuhun eikä murene puraisun myötä) terävällä veitsellä. Tarjoile mielellään heti.
Erittäin kauniita! En ole syönyt sushia pitkästä aikaa! Harmii että täällä ei ole japanilaista ravintolaa :(
VastaaPoistaVoi sun pitää sitten ehdottomasti tehdä sushia itse! Se ei oo yhtään vaikeaa, kannattaa ainakin kokeilla :) Onneksi sushin raaka-aineita saa nykyään ihan tavallisista marketeistakin.
VastaaPoistaJoo minun pitäisi kokeilla, vaikka tehdäkseen hyvän sushin tarvitsee varmasti paljon kokemuksia (erityisesti tuon maton kiertäminen kanssa). Mutta osaan tehdä onigireja :D
VastaaPoistaMut pääasia, että maistuu hyvälle ;) onigireja pitäisi joskus muotoilla kans.
VastaaPoistaYstävä oli erittäin otettu ja kiitollinen tästä lounaasta <3
VastaaPoistaYstävä on erittäin tervetullut lounastamaan tänne milloin tahansa <3 Kunhan vaan ilmoittaa etukäteen, jotta jääkaapissa on muutakin kuin voita ja ketsuppia, vaikka sushia ;)
VastaaPoista